Acasă Actualitate Minciunile și aberațiile consilierului local Beatrice Moraru. Ce a spus Avocatul Poporului...

Minciunile și aberațiile consilierului local Beatrice Moraru. Ce a spus Avocatul Poporului și ce spune userista! (VIDEO)

0

Beatrice Moraru(USR) tot nu pricepe, chiar dacă i-a făcut un ”desen” Avocatul Poporului. Este vorba totuși de o persoană care are studii juridice!

Într-o emisiune televizată, consilierul local Beatrice Moraru(USR) a vorbit despre incidentul în care aleșii USR au vrut să interzică accesul brașovenilor la o ședință PUBLICĂ, dar și dreptul la muncă ziariștilor. Numai că, individa tot nu pricepe că a greșit. Mai mult, încearcă să se apere invocând niște tâmpenii.

Am fost prezentă, am luat și cuvântul. Cred că mass-media a distorsionat puțin situația și a prezentat-o așa cum și-a dorit. Sala de Consiliul Local este la subsol, fără aerisire, fapt pentru care restricțiile se impuneau foarte mult. Cele două persoane care erau prezente în acea sală, eu nu cunosc acele persoane și nici acum nu sunt convinsă de calitatea lor de jurnaliști. Nu și-au prezentat legitimații, nu s-au identificat, nu aveau inscripție, nu aveau nicio identificare a acestei calități. Nu avea nimeni obiectivul să îi scoată din sală”, a declarat Beatrice Moraru.

În primul rând, Beatrice Moraru nu se afla în sală, așa cum a spus în cadrul emisiunii, ci prezența sa a fost online. Pentru că habar nu are, îi explicăm noi sau poate număra și singură pe înregistrarea VIDEO…Erau maxim 10 persoane cu tot cu aparatul propriu al Primăriei Brașov, inclusiv cu cei doi ziariști.

Mass-media nu a distorsionat nimic, s-a bazat în primul rând pe adresa transmisă de Avocatul Poporului care le-a cerut aleșilor locali să respecte Constituția României și legile, ceea ce nu au făcut reprezentanții USR.

De asemenea, cele două persoane aflate în sală s-au prezentat și legitimat la intrarea în instituție, așa cum se procedează de fiecare dată. Dar, se pare că această doamnă Beatrice Moraru habar nu are nici despre această procedură. Ar trebui să știe, mai ales că are studii universitare, cel puțin așa susține, că la orice instituție te duci, ești legitimat la intrare, de portar/polițist local.

Logic, cum ar fi putut să știe ce au prezentat ziariștii dacă nu se afla în sală? După cultura dumneaei, ziariștii se legitimează primarului, viceprimarilor, aleșilor locali sau la intrarea în instituție? De aici rezultă și cât de ancorată este Beatrice Moraru în zona administrativă.

În loc să își ceară scuze pentru gafa făcută, consilierul USR a continuat să ”bată câmpii” pe această temă.

Ziariștii nu poartă ”inscripții”!

Doamna Beatrice Moraru ar fi aflat simplu că cei doi jurnaliști au prezentat legitimații, s-au legitimat. Plus că erau și vaccinați! Să arate consilierul local unde scrie în vreo lege că primarul, viceprimarii sau consilierii locali se ocupă de legitimat jurnaliștii? Dacă ar fi făcut un simplu efort, ar fi întrebat la departamentul de comunicare și relații mass-media și ar fi aflat simplu și ușor că cei doi reprezentau două publicații din Brașov și că mențin cu instituția o legătură profesională de ani buni.

Ați întrebat pe cineva acest lucru, doamna consilier Beatrice Moraru?

Într-o altă ordine de idei, reprezentantul publicației Transilvania365, unul dintre cei doi jurnaliști aflați în sală are o activitate de vreo 18 ani de presă, a scris de-a lungul timpului pentru ziare locale, regionale și naționale, a avut apariții la TVR1 (prin anchetele derulate în calitate de jurnalist), dar și la alte posturi tv. Calitatea de jurnalist este recunoscută inclusiv de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România(UZPR), unde jurnalistul este membru.

Totodată, prin firma pe care o administrează, plătește de vreo 13 ani taxe și impozite, plus salariile unor angajați. Dumneavoastră, doamna Betrice Moraru, câte salarii ați plătit unor brașoveni?

Prin aceste taxe și impozite, această firmă și alte mii de brașoveni plătesc inclusiv indemnizația acestui consilier USR!

Nu în ultimul rând, Beatrice Moraru minte și referitor la întrebările primite pe acest subiect!

Numai publicația Transilvania365 a solicitat în repetate rânduri un punct de vedere referitor la acest aspect, dar nu a primit niciodată din partea USR sau din partea consilierului local Beatrice Moraru vreun răspuns. Din păcate, nu a fost singurul ziar care a solicitat un punct de vedere, drept dovadă că și Litera9 a încercat, dar fără rezultat. Mai jos găsiți și adresa transmisă de Avocatul Poporului!

Solicitarea viceprimarului Flavia Boghiu de a scoate doi jurnaliști dintr-o ședință a CL Brașov este o îngrădire a accesului la informațiile de interes public

Citiți și

Avocatul Poporului condamnă atitudinea comunistă a aleșilor USR care au vrut să evacueze doi jurnaliști din sala de ședințe a Consiliului Local

 

Recomandări de la Avocatul Poporului pentru primarul Brașovului

Comportament comunist al consilierilor USR Brașov! Avocatul Poporului le-a dat dreptate jurnaliştilor care au fost izgoniți din şedinţa de Consiliu Local

 

 

Avocatul Poporului le transmite USR-iriștilor brașoveni să mai aprofundeze Codul Administrativ

Avocatul Poporului îi face recomandări primarului Allen Coliban, pentru o relaţie transparentă cu mass-media. Primăria a dat vina pe preşedintele de CL, pentru incidentul cu presa, de la şedinţa de luna trecută

BEATRICE LIPSA SALA