Acasă Regional Ursuleț fără mamă, salvat de voluntarii Salvamont Vlăhița

Ursuleț fără mamă, salvat de voluntarii Salvamont Vlăhița

0
Voluntarii Salvamont Vlăhița au salvat un pui de urs găsit fără mamă în Cheile Vârghișului. Acesta a fost predat Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și mai departe a fost transportat la Târgu Mureș pentru a fi supus unui examen medical.
”Un alt pui de urs fără mamă, de data aceasta salvat cu succes, în Cheile Vârghișului.
În timpul serviciului de weekend, membrii echipei noastre au observat un alt pui de urs abandonat. Puiul de urs ușor slăbit a fost lăsat singur de mama sa (a cărei locație și starea de sănătate nu sunt cunoscute) timp de o noapte întreagă. După ce incidentul a fost semnalat, la instrucțiunile Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (A.N.A.N.P), echipa noastră a adus puiul de urs din Cheile Vârghișului și l-a predat personalului agenției. După ce a primit puiul de urs, acesta a fost transportat la Târgu Mureș, unde va fi supus unei serii de examinări medicale.
(Ursul transportat probabil nu este un frate al ursului găsit cu o zi mai devreme și care mai târziu a murit, deoarece cei doi au fost găsiți la o distanță semnificativă unul de celălalt.)” au transmis reprezentanții Salvamont Vlăhița.