Acasă Local Avocatul Poporului condamnă atitudinea comunistă a aleșilor USR care au vrut să...

Avocatul Poporului condamnă atitudinea comunistă a aleșilor USR care au vrut să evacueze doi jurnaliști din sala de ședințe a Consiliului Local

0

Avocatul Poporului l-a pus pe primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban, să le explice consilierilor USR, dar și viceprimăriței Flavia Boghiu că nu pot interzice accesul jurnaliștilor brașoveni la informare, la ședințele Consiliului Local care sunt PUBLICE. 

Fără precedent! Administrația USR s-a făcut de râs!

Avocatul Poporului a intervenit și a luat măsuri în cazul viceprimăriței Flavia Boghiu care, împreună cu câțiva consilieri locali USR(Andrei Oniga, George Boroda și Beatrice Moraru) a vrut să-i evacueze pe doi jurnaliști din sala de ședințe a Consiliul Local chiar dacă ședințele sunt publice.

Astfel, Avocatul Poporului i-a transmis o adresă primarului Allen Coliban prin care îi solicită acestuia să ia măsuri legale pentru informarea subalternilor cu privire la faptul că nu pot interzice în niciun fel jurnaliștilor accesul la ședințele publice ale Consiliului Local. De asemenea, primarul trebuie să aducă acest lucru și la cunoștința aleșilor locali, în special celor din USR, care au alergie la ”ziariști”.

Primarul Municipiului Brasov, judetul Brașov, în exercitarea atribuțiilor conferite de legislația în vigoare, va proceda la luarea măsurilor legale care se impun pentru diseminarea la nivelul conducerii autorității publice locale, precum și la nivelul membrilor Consiliului Local Brașov a informațiilor privind dispozițiile legale conform cărora autoritățile și instituțiile publice nu pot interzice în nici un fel accesul mijloacelor de informare în masă la acțiunile publice organizate de acestea, în scopul prevenirii unor limitări ce pot aduce atingere caracterului public al ședințelor Consiliului Local.
2.Primarul Municipiului Brașov, judetul Brașov, va informa Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Brasov, asupra măsurilor dispuse privind comunicarea prezentelor informații”, se arată în adresă.

Cu alte cuvinte, Avocatul Poporului îi atrage atenția viceprimarul Flavia Boghiu că nu cunoaște legea. Ciudat este că printre consilierii locali vocali de la USR care doreau ca jurnaliștii să părăsească sala de ședințe s-au numărat și câțiva avocați/juriști. Culmea, aceștia ar fi trebuit să cunoască cel mai bine legea, dar se pare că sunt total pe dinafară. Oare cum își reprezintă clienții în instanță când nu cunosc lucrurile elementare?

Precizăm că aleșii USR promiteau în campania electorală că vor ”deschide primăria brașovenilor”. Așa înțeleg ei comunicarea și transparența?

Mai jos răspunsul Avocatului Poporului!

avocatul poporului

Articolul următorGabriel Andronache: „Crăciunul este fundamentul creştinismului. Creştinismul este fundamentul Uniunii Europene”
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.