Acasă Local Fosele septice trebuie înscrise până la 30 octombrie 2022 într-un registru special...

Fosele septice trebuie înscrise până la 30 octombrie 2022 într-un registru special întocmit de către Primăria Brașov

0

Consilierul local Raluca-Maria STANCU de la PSD Brașov trage un semnal de alarmă legat de problema foselor septice care trebuie înscrise într-un registru special până la data de 30 octombrie.

”Conform Hotărârii de Guvern numărul 714 care a intrat în vigoare în luna mai 2022, proprietarii de spații locative care sunt dotate cu fose septice au obligativitatea de a se înscrie într-un registru special care se regăsește la primăria localității unde se găsește spațiul locativ.

Conform respectivei Hotărâri de Guvern, fiecare administrație locală are obligația întocmirii respectivului registru.

În Municipiul Brașov există spații locative care nu sunt branșate la canalizare, în special în cartierul Stupini. Spre surprinderea noastră, a consilierilor locali, nici până la această oră, Primăria Brașov nu a deschis Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, deși conform legislației în vigoare, proprietarii au timp până la sfârșitul lunii octombrie 2022 să se înscrie în acest registru. Pe site-ul Primăriei Brașov nu există nicio secțiune special dedicată acestui registru, și nu există niciun fel de campanie de informare pentru cetățeni.

Termenul limită pentru înscrierea în registru este 30 octombrie 2022.

Hotărârea de Guvern prevede o serie de amenzi, între 5.000 de lei la 10.000 de lei pentru persoanele fizice care nu sunt înscrise în acest registru, și respectiv între 10.000 de lei la 15.000 de lei pentru primăriile care nu întocmesc acest registru.

Din nou, administrația publică brașoveană dă dovadă de lipsă de interes în dauna cetățenilor și a legii. Din nou, administrația condusă de Allen Coliban este în întârziere și pare că dorește să pericliteze constant și voit bunul mers al lucrurilor.

Este inadmisibil ca astfel de comportamente să se regăsească în administrarea unei localități.

Suntem curioși când administrația Brașovului va binevoi să publice cerințele pentru ca cetățenii să se poată înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, având în vedere faptul că pentru neîntocmirea acestui registru, Municipalitatea Brașoveană este pasibilă de amenzi.

În plus, și nu este pentru prima dată, se pare că legea este facultativă pentru administrația USR a Brașovului. Oare legea se aplică după bunul plac al celui care ocupă fotoliul de primar, fără a avea nici un fel de repercusiuni?

Ne întrebăm când Allen Coliban își va lua în serios postul de primar al Brașovului și va începe să administreze coerent Municipiul Brașov.”

Articolul precedentJurnalist agresat pentru că a vrut să facă lumină în cazul unui tren deraiat la Brașov (FOTO)
Articolul următorAproape 3 milioane de lei prin PNRR pentru refacerea unei porțiuni din zidul Cetății Brașovului