Acasă Local Aproape 3 milioane de lei prin PNRR pentru refacerea unei porțiuni din...

Aproape 3 milioane de lei prin PNRR pentru refacerea unei porțiuni din zidul Cetății Brașovului

0
Viceprimarul Brașovului, Sebastian Mihai Rusu, a semnat la București un contract de finanțare prin PNRR pentru proiectul „Cetatea Brașovului Centrul Istoric”.
”Am reprezentat municipiul Brașov și am semnat la București, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta C11 Turism și Cultură al proiectului „Cetatea Brașovului Centrul Istoric”. Valoarea totală a proiectului este 2.974. 528,28 lei.
Proiectul vizează refacerea unei porțiuni din zidul Cetății Brașovului (latura sud-estică a fortificației) situat între Aleea Tiberiu Brediceanu și proprietățile din str. Castelului nr. 120-122, având la bază documentația de avizare a lucrărilor de intervenție „Reabilitare monumente istorice – punerea în siguranță a zidului de incintă a Cetății Brașovului”.
Un aspect foarte important! După realizarea proiectului, Cetatea Brașovului va face parte din circuitul de promovare națională și internațională a Rutei Cetăților din România, împreună cu Cetatea Oradea, Situl Arheologic Sarmizegetusa Regia, Cetatea Nobiliară Colțești și Cetatea Sighișoara. Prin ruta turistică dedicată cetăților se are în vedere restaurarea a cinci cetăți din România, pentru a le promova într-un mod integrat cu alte cetăți istorice în circuite care să atragă turiștii din țară și din străinătate. Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, derulate pe parcursul ultimului an, au o valoare totală a contractării din PNRR de 94,11 milioane euro (inclusiv TVA).
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat contractele de finanțare pentru trei rute turistice și culturale incluse în Componenta 11 din PNRR: ruta castrelor, ruta castelelor și ruta cetăților. Aceste rute sunt incluse în programul „România Atractivă”, prin care se vor face investiții de peste 100 milioane de euro în 225 de obiective incluse ce sunt cuprinse în 12 rute culturale. Programul „România Atractivă” este finanțat din fonduri europene și are în atenție obiective românești ce fac parte inclusiv din lista patrimoniului mondial UNESCO.
Contractul de finanțare al proiectului nostru, al Brașovului l-am semnat împreună cu ministrul MIPE, Marcel-Ioan Boloș.”
Sursa: Facebook Rusu Sebastian Mihai