Acasă National Echipamente și tehnologii noi pentru pompierii români

Echipamente și tehnologii noi pentru pompierii români

Primele 12 autospeciale de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare au intrat în dotarea ISU Alba, ISU Arad, ISUJ Bacău, ISUBihor, ISU Bistrița – Năsăud, ISU Botosani, ISU Bucuresti-Ilfov , ISU Caraş-Severin, ISU Călărași, ISU Covasna, ISU Cluj  și ISU Dâmbovița. Până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, alte 30 de autospeciale similare vor fi recepționate și distribuite inspectoratelor pentru situații de urgență.

Instalația de lucru cu apă la înaltă presiune și sistemul de hidroperforare existente în dotarea acestor autospeciale prezintă un randament de stingere crescut, prin folosirea unei cantități reduse de apă, precum și beneficiul de atacare a incendiilor din exteriorul spațiilor în care se manifestă arderea.

Totodată, camera de termoviziune cu care autospeciala este echipată poate fi folosită pentru identificarea focarelor și organizarea misiunii de stingere, căutarea și extragerea rapidă a victimelor din zonele cu vizibilitate redusă, monitorizarea evoluției focarelor și identificarea opțiunilor și metodelor alternative de acces și intervenție.

Valoarea totală a celor 42 de autospeciale este de peste 46 milioane lei, achiziția fiind realizată în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Evenimentul prin care a fost marcată recepția primelor 12 autospeciale a avut loc astăzi, la sediul MAI, în prezența viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, Marian-Cătălin Predoiu, șefului DSU, dr. Raed Arafat, precum și a adjunctului inspectorului general al IGSU, general-maior Benone-Gabriel Duduc.

Achiziționarea tehnicii de intervenție performantă care să asigure servicii la cele mai înalte standarde pentru cetățeni este și va rămâne o prioritate pentru instituția noastră, astfel că și în perioada următoare vor fi depuse eforturile necesare pentru ca acest proces să continue, în cele mai bune condiții, iar angajamentele asumate să fie optim acoperite.