Acasă Administrativ Şerban Todorică-Constantin: „Toți copiii aflați în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială...

Şerban Todorică-Constantin: „Toți copiii aflați în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov vor crește în medii mai prietenoase”

0

Şerban Todorică-Constantin, Președintele Consiliul Județean Brașov, a făcut o postare pe contul său de Facebook, în care vorbește despre procesul de închidere a centrelor de plasament din județul Brașov. Președintele Consiliul Județean Brașov își propune ca toți copiii aflați în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov să crească în medii mai prietenoase şi potrivite nevoilor lor.

„Toți copiii aflați în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov vor crește în medii mai prietenoase şi în spații mult mai potrivite nevoilor lor.

Împreună cu doamna Julieta Gîrbacea, directorul general al DGASPC Braşov, mi-am asumat un obiectiv pe cât de important, pe atât de ambițios: accelerarea procesului de închidere a centrelor de plasament din judeţul Braşov, conform modificărilor Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Chiar dacă stăm bine la acest capitol comparativ cu situaţia din alte judeţe, monitorizez îndeaproape procesul de dezinstituționalizare a copiilor aflaţi în instituţiile noastre de ocrotire şi analizez cu regularitate stadiul proiectelor aflate în derulare, şi anume:

  • închiderea Centrului de Plasament „Mariaֲ” din Făgăraş şi mutarea beneficiarilor în două case de tip familial aflate în construcţie în oraşul Victoria, în cadrul parteneriatului pe care îl avem cu Fundaţia Sera;
  • închiderea Centrului pentru Copilul cu Handicap Sever „Speranţa” din Codlea prin construcţia a două case de tip familial în municipiul Codlea, împreună cu Fundaţia Hope and Homes for Children.

Ambele proiecte au termen de finalizare sfârşitul acestui an, iar lucrările de construcţie sunt în grafic.

După ce vom finaliza închiderea Centrului de Plasament „Maria”, clădirea va primi destinaţia de centru rezidenţial pentru persoane vârstnice, urmând să găzduiască 25 de vârstnici.

Pentru anul viitor ne mai rămân de rezolvat două instituţii de ocrotire – „Casa Ioana” din Rupea şi Centrul de Plasament „Alice” din Codlea, acesta din urmă fiind alocat adăpostirii copiilor refugiaţi din Ucraina.

Apreciez în mod deosebit modul în care conducerea DGASPC Braşov se preocupă să desfăşoare o paletă largă de activităţi, un exemplu fiind sesiunea de consiliere şi informare a tinerilor care beneficiază de măsură de protecţie specială, pe tema drepturilor pe care le au, eveniment care va avea loc mâine la Centrul Cultural Reduta.”, a transmis Şerban Todorică-Constantin, Președintele Consiliul Județean Brașov.

Articolul precedentAccident între un TIR și două mașini (FOTO)
Articolul următorEchipamente și tehnologii noi pentru pompierii români