Acasă Local Circul din Consiliul Local Făgăraș continuă! 700 de angajați riscă să...

Circul din Consiliul Local Făgăraș continuă! 700 de angajați riscă să rămână fără bani de sărbători

0
O nouă ședință de Consiliu Local va avea loc astăzi la Făgăraș la Casa de Cultură la ora 20. Se va supune din nou spre aprobare proiectul de rectificare bugetară. Prin nevotarea proiectului de rectificare bugetară, Primăria Făgăraș se va afla în imposibilitatea de a face plăți sau de a achita serviciile absolut necesare pentru buna desfășurare a activității administrației publice. Mai mult decât atât, aproape 700 de angajați vor fi direct afectați, riscând să nu își primească banii.
Ședința de consiliu local, din seara zilei de 28.11.2022, pot spune că a fost o adevărată mascaradă bine orchestrată și oarecum premeditată. Invocând tot felul de motive, puterea aflată în „opoziție” (față de mine, mai ales), adică grupul de consilieri care s-au strâns în jurul domnului CUPU și-i respectă cu sfințenie indicațiile, au luat decizia de a nu vota rectificarea de buget pe care am propus-o.
Cei 10 consilieri (CUPU, PAICU, KLEIN, LUDU, POLMOLEA, DOBRIA, DOBREA, GAVRILĂ, CRĂCIUN și LEABU) au ciopârțit proiectul și au votat rectificarea bugetară „pe articole”, după criterii doar de ei știute sau după cum le-a dictat doamna consilier POLMOLEA, dânsa fiind și inițiatoarea ideii de a se vota proiectul de rectificare bugetară „la bucată”, chiar dacă directorul economic al Primăriei Făgăraș le-a explicat că acest lucru nu este corect. În filmarea ședinței de consiliu local, disponibilă pe pagina de facebook a Primăriei Făgăraș, se poate observa la minutul 01:36:35 cum doamna consilier POLMOLEA își urmărește telefonul (de unde primește, probabil, indicații) iar mai apoi le face semn celorlalți consilieri cum să voteze.
Toată această acțiune premeditată are ca scop blocarea activității curente a Primăriei Făgăraș și nu numai. Prin diferite tertipuri se încearcă inducerea unei stări de haos în municipiu pentru a se putea arunca ulterior vina pe primar și pe executiv. Prin nevotarea proiectului de rectificare bugetară, Primăria Făgăraș se va afla în imposibilitatea de a face plăți sau de a achita serviciile absolut necesare pentru buna desfășurare a activității administrației publice. Se are în vedere, printre altele și blocarea activității de salubrizare.
Urmare a acestui război absurd al orgoliilor politice și al intereselor mărunte, câteva sute de persoane vor fi direct afectate ca urmare a acestui vot negativ. Angajați ai Primăriei, ai Muzeului Țării Făgărașului, ai Casei de Cultură și ai altor servicii din subordinea Primăriei Făgăraș se vor afla în situația neplăcută de a nu-și putea primi salariile cuvenite, cu toate că au prestat deja munca pentru care ar trebui să fie remunerați. Lor li se alătură alte 200 de persoane, însoțitori ai persoanelor cu handicap grav, care nu își vor primi nici ei banii cuveniți.
Doamnelor și domnilor consilieri! Vă rog să nu vă jucați cu viețile oamenilor! Angajații mai sus amintiți se vor afla în imposibilitatea de a-și achita facturile la gaz și curent în plin sezon rece, sau mai grav, nu vor avea ce să pună pe masa de sărbători. Vă rog să veniți cu soluții pertinente pentru deblocarea situației nu cu blocaje de tot felul!
Mi-am asumat întreaga răspundere pentru modul în care va fi pusă în aplicare această rectificare bugetară.
Astăzi la ora 20 voi convoca o nouă ședință de Consiliu Local (la Casa de Cultură) și voi supune din nou spre aprobare proiectul de rectificare bugetară.
Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie cu pași repezi. Refuz să cred că acesta este modul prin care consilierii CUPU, PAICU, KLEIN, LUDU, POLMOLEA, DOBRIA, DOBREA, GAVRILĂ, CRĂCIUN și LEABU doresc să le ureze „Sărbători Fericite” celor aproape 700 de angajați care vor fi direct afectați de votul lor negativ asupra proiectului de rectificare bugetară.” este mesajul postat de Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș.
foto arhiva