Acasă Local Zona Gârcin din Săcele ”îngropată” în deșeuri! Noi acțiuni de ecologizare

Zona Gârcin din Săcele ”îngropată” în deșeuri! Noi acțiuni de ecologizare

0

În municipiul Săcele sunt multe locuri cu peisaje montane minunate, cu pășuni întinse și izvoare cu apă rece, frecventate atât de săceleni, cât și de numeroși oameni din alte părți ale țării.

Unul dintre aceste locuri este și Valea Gârcinului, cu ramificații spre Masivul Piatra Mare și spre cabana Rențea. Păstrarea curată a zonelor și a căilor de acces către acestea ar trebui să reprezinte un deziderat pentru fiecare dintre noi.

În zona Gârcin, mai ales pe strada Gârcinului, cetățeni fără pic de bun-simț, au început să arunce deșeuri ( de tot felul, chiar și resturi aduse de pe șantiere de construcții ), inclusiv pe marginea drumului de acces către Cantonul Silvic Gârcin, aducând mari prejudicii mediului înconjurător, nemaivorbind de aspectul insalubru.

Pentru îndepărtarea deșeurilor depozitate ilegal pe domeniul public au fost întreprinse activități de ecologizare, în încercarea de a readuce la starea normală de curățenie zonele afectate.

Ultimele acțiuni de ecologizare a străzii Gârcinului au avut loc în data de 02.05.2023, activitate realizată împreună cu angajați ai societății FINECO S.A., 11 persoane, în colaborare cu operatorul de salubritate S.C. CIBIN S.A. care a asigurat transportul deșeurilor colectate, și cu sprijinul unui utilaj de tip buldoexcavator aparținând S.C. ANDARIANA S.R.L..

Au  fost curățate marginile drumului de acces către Cantonul Silvic Gârcin, stânga-dreapta și strada Gârcinului ( inclusiv zonele verzi situate în stânga și dreapta străzii ).

În acest scop au fost folosiți peste 140 saci menajeri mari, de 240 l., rezultând un volum de cca. 30 mc deșeuri menajere și au fost încărcate 4 remorci de câte 15 mc, cu diverse deșeuri.

Diverșii cărăuși de ocazie, foarte amatori de câștiguri facile, dar care nu au licență de operare în Rampa Ecologică și care ”scapă”, pe ascuns, de deșeuri, pe unde apucă, contribuie la crearea unor astfel de probleme, a căror eliminare înseamnă timp, personal și cheltuirea unor sume deloc de neglijat.