Acasă Social Ziua urșilor sărbătorită la ZOO Brașov pe 2 februarie

Ziua urșilor sărbătorită la ZOO Brașov pe 2 februarie

0

Vineri, 02 februarie 2024, Grădina Zoologică Brașov organizează, începând cu ora 11:00, ”Ziua ursului”. Cu această ocazie, vizitatorii, mici și mari, sunt invitați să descopere și să înteleagă mai bine viața acestui animal impresionant ce joacă un rol esențial în conservarea biodiversității și care a creat în jurul său numeroase legende și tradiții.

 

Programul activităților este următorul:
Ora 11.00 – 12.00 Bine ați venit la ziua urșilor! Musafiri! Cadouri! Surprize!

Vom pregăti împreună cu copiii “cadouri delicioase”, apoi vom merge la țarcul urșilor să le dăruim cadourile, să ne bucurăm privirea și să le cântăm La mulți ani!

 

Ora 12.00 – 13.00 Discursuri susţinute de îngrijitori

Haideți să admirăm și să aflăm lucruri interesante despre urși și preocupările lor spuse chiar de oamenii care îngrijesc cu drag aceste animale. Vom afla informaţii despre ameninţările cu care urșii se confruntă în sălbăticie şi cum putem participa la activităţile de conservare, cum putem proteja natura!

 

Ora 13.00 – 14.30 ,,Povestea ursului – Împăratul urşilor”

Să vă spun o poveste! Poveştile explică lumea în care trăim. Spui povestea unui urs şi înţelegi lumea în care trăieşte, îi înţelegi mediul de viaţă și nevoile acestuia. Haideţi să descoperim

întreaga împărăţie a urşilor şi pe marele împărat, stăpân peste codrii deși ai Carpaților românești.

 

Ora 15.00 – 16.00 ,,Pădurea fermecată – Curiozităţi /Legende din lumea urşilor”

O vizită la Grădina Zoologică, dincolo de bucuria de a petrece timpul admirând eleganța și frumusețea numeroaselor specii de animale, ajută și la eliminarea temerilor și a superstițiilor, aducând un plus de cunoaștere asupra acestor animale impunătoare – urşii.