Acasă Social Historic Cafés Route trece prin România cu un traseu de iarnă

Historic Cafés Route trece prin România cu un traseu de iarnă

0

Ruta Cafenelelor Istorice, un traseu certificat de Consiliul Europei (2022), și-a lansat primul program de călătorie culturală. Produsul cultural turistic își propune să promoveze și să evidențieze nu numai patrimoniul material și imaterial al Cafenelelor Istorice, ci și să prezinte vizitatorilor atracții culturale și istorice importante din România.

Locați precum Castelul Bran, Palatul Brukenthal, Cabana Bâlea Lac și Hotelul de Gheață, dar și cafenele din centrul Brașovului, Sibiului și Clujului apar pe listă.

Totul a luat naștere la inițiativa ambasadorului HCR în România, dl Arnold Klingeis, și este aliniată cu viziunea Consiliului Europei privind vizibilitatea Rutelor Culturale. Domnul Klingeis își propune ca produsul turistic cultural Historic Cafés să includă în curând și alte trasee culturale importante și să se răspândească în mai multe țări.

Domnul Klingeis a declarat că „ viitorul Traseelor ​​Culturale este promovarea culturii, prin turism. Acest nou produs turistic cultural uimitor este un punct de plecare excelent pentru a face vizibile, la nivel mondial, Rutele Culturale, certificate de Consiliul Europei.”