Acasă Turism VIDEO. Dan Negru: „De ce e mai scump la castelul Bran decât...

VIDEO. Dan Negru: „De ce e mai scump la castelul Bran decât la Chateau D’If, castelul contelui de Monte Cristo?”

0

Într-o scurtă filmare postată pe pagina sa de Facebook, prezentatorul TV, Dan Negru s-a arătat iritat de prețurile exorbitat pe care un turist trebuie să le plătească pentru a vizita una dintre cele mai populare atracții turistice din România, o emblemă: Castelul Bran.

Dan Negru a comparat prețul unui bilet la Castelul Bran cu cel al unui bilet pentru a vizita Chateau D’If, castelul contelui de Monte Cristo, unde prețul este pe jumătate.

„Am ajuns în dimineața asta pe aici. Uite Castelul Bran, una din marile atracții turistice românești. Acum, să vă arăt și biletul de intrare. Dacă vrei să vizitezi Castelul Bran plătești 70 de lei de om. Uite biletul! 70 de lei înseamnă 14 euro. Dacă vrei să vizitezi celebrul Chateau D’if, faimosul Castel al lui Monte Cristo, plătești 7 euro. La jumătate!

Chateau D’if, una din cele mai mari atracții turistice ale Franței Alexander Dumas a făcut celebru locul acela ca să vezi fortăreața de unde a evadat contele de Monte Cristo plătești 7 euro! Aici e 14 euro!”, a explicat Dan Negru în filmarea sa.

Mai mult decât atât, prezentatorul TV susține că inclusiv infrastructura lasă de dorit. 70 de lei pentru a te feri de mașini, „la noi, și mai scump și mai îngust”.

„Odată ce ai ajuns la Bran, dai de trotuarele astea înguste, unde trebuie să te ferești de mașini. Uite trotuarul, abia intră un om pe el. Un grup de turiști nu are nicio șansă.

La noi, și mai scump și mai îngust. Uite Branul! Turismul românesc: minți și trotuare înguste”, a adăugat prezentatorul TV.

Foto: captură