Acasă Actualitate Reacționează și Parchetul la câteva săptămâni după ce o femeie s-a autoincendiat...

Reacționează și Parchetul la câteva săptămâni după ce o femeie s-a autoincendiat în Poiana Brașov. Vezi mesajul dramatic al victimei!

O femeie de 66 de ani, mama unui elev ucis la Revoluție, și-a dat foc pe data de 25 mai pe “Drumul Vechi” din zona Poiana Mică. Motivul? A fost batjocorită de statul român! Dramaticul eveniment a fost ascuns aproape două săptămâni de ochii presei. Astăzi am primit primul comunicat de la Parchet legat de această tragedie. Totuși, suntem la mijlocul lunii iunie, de ce nu s-a mai comunicat pe această temă atât de sensibilă?

În considerarea interesului public manifestat recent cu privire la incidentul din data de 25 mai 2023, petrecut pe raza staţiunii Poiana Braşov, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov dă următorul comunicat de presă: La data de 25 mai 2023, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Staţiunii Poiana Braşov au dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, prevăzută de articolul 192 alineatul 1 Cod Penal, situația de fapt reţinută fiind următoarea:La data de 25 mai 2023, o persoană de sex feminin în vârstă de 66 de ani s-ar fi autoincendiat pe drumul forestier cunoscut drept “Drumul Vechi” din zona Poiana Mică, situat pe raza Staţiunii Poiana Braşov, ulterior decedând. La faţa locului, în proximitatea victimei, a fost identificată o bucată de carton de culoare albă, care avea lipită o panglică în culorile drapelului naţional pe colţul din stânga-sus. Alături de prezentul comunicat, facem public conţinutul mesajului inscripţionat. Cercetarea penală este în desfăşurare, fiind dispusă realizarea unei autopsii medico-legale. Ulterior dobândirii raportului de autopsie şi a obţinerii tuturor probelor necesare, procurorul de caz va dispune o soluţie în acord cu prevederile legale. În funcţie de evoluţia anchetei, vom reveni cu noi comunicate de presă.” este comunicatul de presă primit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.

Mesaj dramatic lăsat de mama elevului ucis la Revoluție

La faţa locului, în proximitatea victimei, a fost identificată o bucată de carton de culoare albă, care avea lipită o panglică în culorile drapelului naţional pe colţul din stânga-sus.

Iată mesajul cutremurător:

În semn de protest după 33 de ani de suferință, durere, umilință, batjocură.

Azi pun capăt umilinței chiar cu prețul vieții. Trag un semnal de alarmă în numele Eroilor, Răniților, Reținuților.

Vrem Proclamatia Punctul 8 de la Timișoara. Revoluția este a noastră, nicidecum a comuniștilor care ne-au furat-o. Iliescu Torționarul. Criminalii ce ne-au ucis copilașii.

Eroii Răniți Reținuți au merite deosebite. Ei și-au vărsat sângele pentru libertate. Ei au fost împușcați strigând ”Jos Comunismul! Vrem libertate!”. Ei au fost bătuți, batjocoriți, umiliți. Nu luptătorii și revoluționarii, pentru ce au merite deosebite cu rol determinant?

Asta e umilința părinților, soților, soțiilor.

Frați români care vă iubiți Țara, treziți-vă! E momentul să ne câștigăm meritul Revoluției României din decembrie 1989.

Eroii noștri nu-s lăsați să doarmă somnul de veci binemeritat.

Se găsesc bani pentru pensii speciale, pentru membrii CA-urilor, pentru salarii uriașe la instituții de care unii români nici măcar nu au auzit, dar nu se găsesc pentru cei care merită, care au făcut ceva pentru această țară.

Vezi aici știrea inițială legată de cazul femeii care s-a autoincendiat!