Acasă Local O femeie și-a dat foc pe drumul Poienii. Poliția, ISU și Parchetul...

O femeie și-a dat foc pe drumul Poienii. Poliția, ISU și Parchetul au ascuns subiectul de ochii lumii

1
Încă o persoană și-a dat foc în Poiana Brașov!
De această dată este vorba despre o femeie de 66 de ani, mama unui elev ucis la Revoluție. Motivul? A fost batjocorită de statul român!
Povestea a fost relatată de către Cătălin Giurcanu pe Facebook.

Astăzi am aflat o veste care mi-a sfâșiat inima. D-na Negru, mamă de Erou Martir, a murit. Venise în România ca să-și rezolve problemele cu Casa de Pensii, cu Casa de Sănătate, cu SSRML-ul. Stătea la fiica dânsei, care trăiește și muncește în Spania, deoarece nu se mai putea deplasa prea bine, operându-se la șold recent. Ne-am întâlnit pentru puțin timp la Biserica Cașin, pentru a-mi lăsa decizia dânsei de pensie unde se vedea clar cum o mamă de Erou Martir are indemnizația de 918 lei. Mi-a povestit cum a fost umilită la toate instituțiile statului român, mai puțin la SSRML, unde a găsit înțelegere la noul Secretar de Stat pentru a tipări un nou certificat, deoarece dânsa divorțase, și nu mai corespundea numele. Am încurajat-o și i-am promis că voi încerca să o ajut cu tot ce pot. Am crezut că a plecat înapoi la familia dânsei în Spania. Astăzi am primit un mesaj de la fiica d-nei Negru care mi-a spus că mama dânsei a murit…Nu mi-a venit să cred. Și, după un timp, mi-a spus ce s-a întâmplat. D-na Negru nu a murit în Spania, ci în România, de ziua Eroilor. Pe 25 mai, s-a dus la mormântul lui Florin, băiatul ei de 12 ani împușcat la Revoluție, după aceea s-a dus în Poiana Brașov, și-a turnat benzină, și și-a dat foc… Atunci când au reușit să o resusciteze, a spus că: „Am făcut gestul ăsta în numele eroilor martiri.” După aceea și-a dat duhul.

Oameni buni, în ce țară trăim dacă o mamă de erou moare în felul acesta și toată lumea tace ? În ce țară trăim dacă o mamă de erou martir își ia viața sătulă de batjocura statului român ? Dacă o mamă de Erou Martir își ia viața pentru că procurorii și judecătorii îmbuibați de salarii și pensii speciale mimează justiția de 33 de ani ? Unde am ajuns ? Ce fel de oameni suntem ?
D-na Negru, Dumnezeu să vă odihnească !
Lucrurile NU vor rămâne așa. Nu se poate ca statul ăsta să fie atât de eșuat.
PS: nu am rugat niciodată să distribuie cineva ce postez eu, dar în acest caz, vă rog frumos.”, a scris pe pagina de Facebook Cătălin Giurcanu.
Se găsesc bani pentru pensii speciale, pentru membrii CA-urilor, pentru salarii uriașe la instituții de care unii români nici măcar nu au auzit, dar nu se găsesc pentru cei care merită, care au făcut ceva pentru această țară.
Ce spune POLIȚIA…la câteva zile bune după tragedie…
La data de 25 mai 2023, în jurul orei 18.00, Poliția Stațiunii Poiana Brașov a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin și-ar fi dat foc în zona Poiana Mică a stațiunii Poiana Brașov.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului, din cercetări rezultând că o femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Brașov, și-ar fi dat foc pe drumul forestier „Drumul Vechi”, ce face legătura între zona Poiana Mică și strada Poiana Ruia, din Stațiunea Poiana Brașov. 
Echipajul S.M.U.R.D. sosit la fața locului a acordat primele îngrijiri medicale, ulterior transportând persoana vătămată în zona unde a aterizat un elicopter S.M.U.R.D. pentru a o prelua. 
Aflându-se în echipajul auto S.M.U.R.D., persoana vătămată a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare și s-a constatat decesul acesteia.
În urma cercetării la fața locului, polițiștii au identificat un recipient din plastic transparent, care prezenta urme de combustibil lichid, o brichetă și o bucată de carton care conținea un mesaj.
       
În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție legală”, se arată în comunicatul Poliției.
Totuși, suntem în iunie! De ce nu a comunicat poliția nimic despre acest caz?
Jurnaliștii primesc toate ”tâmpeniile” în buletinul IPJ, dar când este vorba despre un subiect sensibil și de interes pentru brașoveni, nimeni nu suflă o vorbă.
La fel au procedat și reprezentanții ISU. La ei nici nu erau mari așteptări având în vedere că în ultima perioadă comunicarea este PRAF, sunt oferite informații despre incendii la o oră după ce datele există deja în toată presa. La fel și la această instituție, când este ceva important, nimeni nu comunică nimic, în rest, toate bălăriile…
De neînțeles este atitudinea comunicatorilor din Parchet, mai ales că ei nu sunt la comanda nimănui, nu sunt subordonați MAI cum este cazul ISU și al poliției.
Reamintim faptul că un alt brașovean care și-a dat foc în semn de protest a fost Liviu Cornel Babeș.
Articolul precedentDouă zile amânare pentru primele probe de la examenul de bacalaureat
Articolul următorMarcel Boloș: „Am stabilit cadrul pentru ca în 2027 să avem spitale noi în toate regiunile țării!”
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.