Acasă Sănătate-Educație Programul de educație ENKIDU a ajuns în județul Brașov

Programul de educație ENKIDU a ajuns în județul Brașov

Consiliul Județean Brașov a anunțat că programul de educație prin cultură și de promovare a cărții, derulat de Asociația Enkidu va ajunge în județ. Activitățile au rolul de a ajuta copiii din localitățile din România cu acces limitat la cultură. La Brașov, activitățile din cadrul acestui program se vor desfășura în sălile de curs ale școlilor gimnaziale din Codlea, Dumbrăvița, Poiana Mărului și Râșnov

„Este vorba despre programul de educație prin cultură și de promovare a cărții, derulat de Asociația Enkidu în localitățile din România cu acces limitat la cultură.

La Brașov, activitățile din cadrul acestui program se desfășoară în sălile de curs ale școlilor gimnaziale din Codlea, Dumbrăvița, Poiana Mărului și Râșnov.

Organizatorii își propun să urmărească drumul pe care îl face un personaj de la momentul în care este o idee în mintea unui autor, cum ajunge să devină personaj, cum este pus în relație cu alte personaje pentru a putea crea o poveste. Se spune povestea cărții, un actor va citi câteva fragmente din carte, autorul și/ sau traducătorii vor povesti cum s-a creat povestea și/sau cum a fost ea tradusă.

Vor avea loc ateliere de lectură, urmate de o proiecție de film, fie o ecranizare a cărții respective, fie o altă poveste cinematografică construită cu o tematică similară celei citite.

Programul evenimentelor:

– 13 septembrie 2023 – Școala Gimnazială nr. 3 Codlea – 08.00 – 14.00 – săli de clasă;

– 14 septembrie 2023 – Școala Gimnazială Dumbrăvița – 8.30 – 14.30 – săli de clasă;

– 15 septembrie 2023- Școala Gimnazială Poiana Mărului – 8.30 – 13.30 în 2 săli: Laboratorul digitaliada – proiecțiile de film și Biblioteca – atelierele de lectură;

– 17 octombrie 2023 – Școala Gimnazială nr. 2 Râșnov – 08.00 – 14.00;

ENKIDU CU CĂRȚI ȘI FILME – județul Brașov 2023 este un proiect finanțat de Consiliul Județean Brașov cu suma de 60.000 lei.”, a transmis Consiliul Județean Brașov.