Acasă Administrativ Parteneriat între România și Japonia în domeniul cercetării, dar și pentru reducerea...

Parteneriat între România și Japonia în domeniul cercetării, dar și pentru reducerea riscului seismic

Adrian Ioan Veștea, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care vorbește despre un nou parteneriat între România și Japonia. Ministrul a avut o întâlnire  cu ambasadorul Japoniei la București, E.S. domnul Hiroshi Ueda, în cadrul căreia au discutat două domenii de interes comun pentru România și Japonia. Temele dezbătute au fost cercetarea și dezvoltarea, dar și reducerea riscului seismic. În felul acesta, s-a convenit asupra unor colaborări între cele două țări.

„România și Japonia, parteneriate în domeniul cercetării și dezvoltării și al reducerii riscului seismic.

Am avut astăzi o întâlnire fructuoasă cu ambasadorul Japoniei la București, E.S. domnul Hiroshi Ueda.

În cadrul întâlnirii, am discutat despre două domenii de interes comun pentru România și Japonia: cercetarea și dezvoltarea și reducerea riscului seismic.

În domeniul cercetării și dezvoltării, am convenit asupra unor colaborări pentru construirea unui centru de producție de optică de mare putere, în sprijinul activităților experimentale cu laseri de mare putere de la ELI-NP de la Măgurele. Acest centru va fi o investiție importantă pentru România, care va contribui la crearea de noi oportunități de cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiilor de ultimă oră.

De asemenea, am convenit asupra organizării unei conferințe româno-japoneze pe problematica reducerii riscului seismic al clădirilor. Japonia are o experiență vastă în acest domeniu, iar cooperarea cu experții japonezi ne va ajuta să îmbunătățim programele guvernamentale de reducere a riscului seismic și să facem România mai sigură.

Aceste colaborări sunt importante pentru România, deoarece ne ajută să dezvoltăm infrastructura și tehnologia țării noastre și să ne îmbunătățim siguranța.

Mulțumesc Ambasadei Japoniei la București pentru sprijinul acordat în dezvoltarea acestor parteneriate.”, a transmis Adrian Ioan Veștea, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.