Acasă Actualitate Hotelul Radisson Blu Aurum din Brasov: 75% din totalul turiștilor cazați în...

Hotelul Radisson Blu Aurum din Brasov: 75% din totalul turiștilor cazați în primul an de funcționare sunt români

0

Hotelul Radisson Blu Aurum Brasov a avut în primul an de funcționare un grad de ocupare de 60%. 75% dintre oaspeții care s-au cazat în hotel au fost români, care au platit în medie 600 lei pe o noapte de cazare si servicii de cinci stele în centrul Brasovului.

Amplasat in inima orașului, Radisson Blu Aurum Brasov s-a deschis în octombrie 2022, dupa o investitie de peste 17 milioane de euro, pe locul fostei cladiri Palatul Telefoanelor de pe Bd. Eroilor din Brasov. Vechea cladire, construita in anii 1930 si aflata intr-un grad avansat de degradare a fost reabilitata si transformata intr-o destinatie atractiva, care integreaza elemente vizuale si povesti din istoria orasului intr-un spatiu sofisticat, cu finisaje si servicii premium. Hotelul dispune de 110 camere elegante, un restaurant cu specific international, zona de degustare care gazduieste un fragment vechi de peste 400 de ani din zidul vechii cetati a Brasovului, executive lounge cu vedere panoramica, sala de conferinte cu capacitate de 150 de persoane si sky bar cu piscina, pentru relaxare si wellness.

 

3 turiști din 4 sunt români

În primul an de funcționare, hotelul a atras turisti din Statele Unite, Marea Britanie, Orientul Mijlociu sau Germania, dar si un numar mare de turisti romani care viziteaza Brasovul pentru afaceri sau in timpul liber.

Potrivit reprezentantilor hotelului, ponderea turistilor romani a fost majoritara si s-a situat la aproximativ 75% din totalul turistilor cazati. Pe urmatoarele locuri s-au aflat turistii din tarile vorbitoare de limba germana, respectiv Germania, Austria, Elvetia, precum si cei din zona Benelux. Pretul mediu/ camera platit de turisti in primul an de functionare se situeaza in jurul valorii de 600 lei.

In ceea ce priveste segmentarea oaspetilor, 20% dintre clientii care au trecut pragul hotelului in primul an de functionare s-au cazat la Radisson Blu Aurum in scop „business”, in timp ce 80% au ales hotelul ca destinatie de vacanta.

„Deschiderea aeroportului din Brasov a schimbat dinamica fluxului de turisti. Ponderea turistilor straini, in special a celor vorbitori de limba germana a crescut, iar aceasta dinamica se afla pe un trend ascendent”, completeaza Anca Cristea, Director General Radisson Blu Aurum Brasov.

 

Experiențe de 5 stele pentru turiști

Pe langa cazare, printre experientele de cinci stele pe care turistii le pot accesa la Radisson Blu Aurum Brasov se regasesc degustarile de vin si whiskey in salonul de degustari si in skybarul cu priveliste panoramica, vizitarea zidului cetatii Brasovului descoperit in timpul lucrarilor si pus in valoare in mini-muzeul „Aurarilor” situat la subsolul hotelului, precum si relaxarea in zona de wellness si masaj.

„La Radisson Blu Aurum Brasov ne-am propus inca de la inceput sa fim un reper pentru comunitatea brasoveana si regionala. Am creat un calendar de evenimente dedicat fiecarei sectiuni din hotel. In restaurantul Artis am organizat show-uri de live cooking cu accent pe diferite bucatarii internationale, in salonul de degustari Ordo Di Artis am organizat degustari de vinuri cu meniuri specifice, in Sky- Barul cu piscina Etheris, de pe acoperis am creat petreceri tematice cu muzica live si multe surprize. Au fost si numeroase evenimente de business, evenimente sociale si de lifestyle organizate de partenerii nostri. Ca la fiecare inceput de drum am avut parte de experiente inedite, am testat strategii, am invatat multe lucruri”, adauga Anca Cristea.

Pentru mediul de afaceri, hotelul ofera sala de conferinta si evenimente si un executive lounge, care poate gazdui sedinte de management sau intalniri de creatie.

„În centrul de conferinte Aurum cu o capacitate maxima de 150 de persoane, ne propunem sa oferim cele mai dinamice, flexibile si functionale solutii pentru intalniri si evenimente si oferim tehnologii moderne cum ar fi sistemul audio multizone, ecran proiector cu rezolutie mare, posibilitate de live streaming etc” mai spune Anca Cristea.

Piscina Etheris, lansata in aceasta vara alaturi de SkyBar-ul Etheris, completeaza experienta, oferind un loc de relaxare si socializare. Accesul la piscina este dedicat exclusiv oaspetilor cazati in hotel sau celor care doresc sa inchirieze spatiul pentru evenimente private.

 

Despre Radisson Blu

Radisson Blu este un brand hotelier de lux care ofera servicii personalizate in destinatii din intreaga lume. Caracterizate prin atentia la detalii, hotelurile Radisson Blu sunt concepute pentru a oferi oaspetilor experiente memorabile. Oaspetii si partenerii de afaceri isi pot imbunatati experienta cu Radisson Blu participand la Radisson Rewards, un program international de loialitate care ofera beneficii si recompense exceptionale.

 

 

Articolul precedentParteneriat între România și Japonia în domeniul cercetării, dar și pentru reducerea riscului seismic
Articolul următor44 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de 467.470.704,25 de lei, pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor