Acasă Social A produs administrația USR o ”gaură” de 3.500.000 lei? Intră pe fir...

A produs administrația USR o ”gaură” de 3.500.000 lei? Intră pe fir ANI și DNA?

Cât de perfid și plin de tupeu trebuie să fii ca să dai bani ca primar unei asociații unde ești membru fondator? Ce va spune ANI?

Primarul Allen Coliban îl critica în campania electorală pe fostul primar George Scripcaru în cazul cluburilor sportive, că a avut un management defectuos, dar potrivit unui proiect de audit al Curții de Conturi reiese că într-un an a fost creat la Primăria Brașov un prejudiciu de 3.500.000 de lei.Totul cu bună știință, dacă ne luăm după Raportul Curții de Conturi. Primarul nici nu s-a obosit să se retragă din Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște.

Echipa de audit a luat act de cele menționate în adresa nr. 1263/05-07-2022, însă informațiile prezentate nu sunt confirmate, prin numărul și data de înregistrare a cererii de retragere la nivelul asociației și prin actul constitutiv al asociației actualizat urmare a solicitării de retragere cu înregistrare la Judecătoria Brașov, deși de la data cererii de retragere din poziția de membru fondator a primarului Allen Coliban și până la la data adresei a trecut o perioadă de mai bine de un an.

De asemenea, în adresa de răspuns nr. 1211/30/A/11-07-2022 a Judecătoriei Brașov se precizează faptul că: ”în ce privește membrii fondatori, nu a fost înregistrată în registru nicio cerere de retragere/renunțare la această calitate. Din verificările efectuate în evidențele instanței vă putem comunica faptul că pe rolul instanței se află înregistrată cererea de modificare a statutului formulată de Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște, cerere ce privește și retragerea din calitatea de membri fondatori a două persoane printre care și primarul Allen Coliban, dosarul care are ca obiect această cerere având termen de judecată pe 8-09-2022.

Probabil că prejudiciul creat de 3.500.000 de lei va trebui recuperat. Cum banii au fost împărțiți clubului, clar că acest lucru nu se mai poate face, motiv pentru care Primăria Brașov va fi bună de plată.

Pe fir va intra mai mult ca sigur și ANI, dar posibil și DNA. Cu siguranță că cei de la Curtea de Conturi vor transmite adrese acestor instituții unde vor arăta ”gaura” produsă bugetului local.

Citiți și

Curtea de Conturi a dat iama în Primăria Brașov! Numai la clubul de fotbal administrația Coliban a creat un prejudiciu de 3.500.000 lei