Acasă Local Pregătiri pentru deszăpezire în municipiul Brașov. Câte utilaje vor fi pregătite să...

Pregătiri pentru deszăpezire în municipiul Brașov. Câte utilaje vor fi pregătite să intervină?

0

Autoritatea contractantă a verificat modul în care operatorul delegat de deszăpezire în municipiul Brașov a organizat intervenția pe parcursul sezonului de iarnă. Astfel, au fost vizualizate si evaluate toate echipajele si dotarile operatorului în prezența reprezentanților Primăriei Brașov și ai COMPREST SA.

 

Pentru sezonul de iarna 2022-2023 operatorul este pregătit să intervină în municipiul Brașov cu un număr de 90 utilaje, respectiv 31 ATB cu lama și răspânditor, 15 unimoguri cu lama și răspânditor, 2 tractoare cu lama și răspânditor, 28 tractorașe cu lama și răspânditor, 6 utilaje de încărcare a fondantului chimic in amestec cu inhibitorul de coroziune, 4 utilaje de interventie (buldozere si autogredere) si 4 auto 4×4 de monitorizare si control. Echipajele de interventie actioneaza cu echipamente de dimensiuni diferite, special adaptate pentru a permite interventia pe toate tipurile de artere de circulatie din Municipiul Brasov. După vizualizarea și recepționarea efectivului, autoritatea contractantă a dispus reducerea utilajelor până la 50%, având în vedere condițiile meteorologice prognozate pentru perioada imediat următoare.

 

Conform planului de deszăpezire, activitatea operatorului este organizata etapizat, în funcție de nivelul de prioritate stabilit de autoritatea contractantă. Astfel, în etapa 1 se intervine pe artere principale și în zonele unităților medicale, de învățământ, instituții publice și străzi care constituie trasee ale operatorului de transport în comun. În etapa 2, sunt în atenție străzile de legătură cu arterele principale, iar în etapa 3 se intervine în interiorul cartierelor. De asemenea, operatorul de salubrizare are în vedere și acționarea cu utilaje pentru combaterea și prevenirea poleiului.

 

Bunul mers al activității de deszăpezire în sezonul de iarnă 2022-2023 depinde atât de profesionalismul operatorului, dar și de implicarea  comunității locale și a autorității publice. În calitatea noastra de prestator al serviciului public de deszapezire suntem pregătiți la 100% din capacitate, am asigurat toate elementele necesare pentru a interveni cu promptitudine în vederea asigurării menținerii în siguranță a drumurilor publice din aria de delegare, respectând toate condițiile contractuale stabilite de autoritatea contractantă. Ne bazăm însă și pe sprijinul comunității locale pentru eficientizarea activității, cum ar fi asigurarea accesului liber pe toate străzile, evitând parcarea autovehiculelor in locuri neamenajate sau care impiedica actionarea echipajelor de deszapezire. Astfel ne dorim ca si sezonul de iarnă ce stă să înceapă sa fie unul de succes, atat pentru locuitorii Brasovului, cat si pentru turistii ce aleg orasul nostru ca destinatie pentru vacanta de iarna”, declară directorul general COMPREST SA, Alexandru TĂNASE.

 

Articolul precedentVictor Orban a luat-o din nou pe arătură! A purtat la gât un fular cu ”Ungaria Mare”
Articolul următorInvestiție de 13 milioane de lei în modernizarea clădirii Ambulatoriului Maternităţii Braşov