Acasă Regional Măsuri PSD-PNL! Tot la bugetari cresc veniturile! Ratele la bănci se amână...

Măsuri PSD-PNL! Tot la bugetari cresc veniturile! Ratele la bănci se amână 9 luni

0
PSD și PNL uită că cei care țin bugetul țării în spate sunt din mediul privat, nicidecum cei care lucrează la stat. De fiecare dată, bugetarii sunt ajutați, mai ales în perioadă de criză, dar privatul e lăsat în bătaie vântului. Pe cine cade povara, cine va plăti aceste salarii? Bineînțeles, mediul privat!
Din acest motiv s-a ajuns la o discrepanță mare între salariile bugetarilor și salariile celor din mediul privat. Acesta este și motivul principal pentru care românii pleacă pe capete în străinătate. Sunt sătui de aparatul bugetar ticsit de rubedenii și de salarii mari, dar și de indemnizații sau pensii speciale.
Coaliția de guvernare a decis astăzi lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.
”1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.
Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”,a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de facebook.