Acasă Local Marian Rasaliu, PSD: ”PSD a promovat de când este la guvernare programe...

Marian Rasaliu, PSD: ”PSD a promovat de când este la guvernare programe și măsuri în favoarea antreprenorilor români de aproximativ 17 miliarde de euro!”

0

IMM-urile reprezintă motorul economiei naționale. Haosul adus de liberalizarea pieței energiei, dar și războiul de la granițele țării, au avut un efect de boomerang și asupra antreprenorilor români.

Programele și măsurile gândite și promovate de PSD în favoarea mediului de afaceri, de la intrarea la guvernare și până acum, reprezintă echivalentul a 6 procente din PIB. Este vorba de aproximativ 17 miliarde de euro, un sprijin fără precedent, de trei ori mai mare decât în guvernările Cîțu și Orban. 4 miliarde de euro este valoarea totală a ultimului set de programe recent lansat sub titulatura generică IMM INVEST PLUS. Aproape 19 miliarde de euro sunt fondurile totale pentru investiții publice alocate de actuala guvernare, cu efecte benefice și asupra mediului de afaceri. Vorbim practic de cea mai mare sumă de la Revoluția din 1989 și până acum.

Revizuirea pozitivă făcută de FMI, care anticipează că România va avea a creștere de 4,8% a PIB-ul în anul 2022, denotă că măsurile luate de Guvern au avut un impact pozitiv. Să nu uităm că, în primăvară, se estima doar o creștere de 2,2% din PIB. Înțelegem așadar că o contribuție majoră au avut IMM-urile, ca rezultat al diverselor scheme de sprijin de care au beneficiat.

PSD va continua să ia măsuri punctuale pentru sprijinirea mediului de afaceri. Avem nevoie să apărăm locurile de muncă existente, dar și să luptăm pentru a crea altele noi!

Articolul precedentCâine salvat de pompierii brașoveni dintr-un puț adânc de 10-12 metri (FOTO,VIDEO)
Articolul următorUn bărbat a luat să ”studieze temeinic” acasă un dosar de la Arhiva Civilă a Judecătoriei Brașov