Acasă Social Un bărbat a luat să ”studieze temeinic” acasă un dosar de la...

Un bărbat a luat să ”studieze temeinic” acasă un dosar de la Arhiva Civilă a Judecătoriei Brașov

0
Stack of files

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană care a dobândit calitatea de inculpat cu privire la săvârșirea infracțiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri, prevăzută de art. 259
alin. (1) Cod Penal.

În data de 12.10.2022, o persoană de sex masculin s-a deplasat la Arhiva Civilă a Judecătoriei Brașov unde, în calitate de petent, a solicitat studierea unui dosar civil al instanței, având ca obiect plângere contravențională și definitiv soluționat, iar ulterior a părăsit incinta, având asupra sa dosarul civil.
Persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore.
Actele de urmărire penală au fost realizate de Secția 1 Poliție Brașov, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.
De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.