Acasă Actualitate Marian Rasaliu: „Brașovul trebuie să își recapete locul pe care îl merită...

Marian Rasaliu: „Brașovul trebuie să își recapete locul pe care îl merită în industria de apărare”

0

Deputatul PSD Marian Rasaliu a subliniat importanța județului Brașov în industria de apărare. Potrivit deputatului, Brașovul are o puternică industrie de armament, însă aceasta a fost plasată pe locul doi în ultimii 30 de ani.

„Județul Brașov are unități de elită și mă refer aici la Tohan Zărnești, la Carfil, la Fabrica de Pulberii de la Făgăraș, Metrom, Pirochim Victoria, IAR Ghimbav.

Din păcate, timp de 30 de ani, această industrie a fost lăsată pe planul doi. Acum, în contextul invaziei forțelor armate ruse în Ucraina, obligatoriu, România trebuie să se alinieze din acest punct de vedere și este important să revitalizăm acest sector economic.
Industria de apărare românească a fost una puternică, iar noi, la Brașov, avem unități care au furnizat armament către Romarm și către alte piețe de desfacere.
Se lucrează acum la revitalizarea întreprinderilor pe care le avem. Pentru Carfil, trebuie să vină și un flux de numerar, necesar producției, astfel încât să poată onora comenzile primite de la Romarm.
Săptămâna viitoare, Carfil va avea un stand impresionant la „Black Sea Defense and Aerospace” – BSDA 2022 de la Centrul Romaero Băneasa, cea mai mare expoziţie de tehnică militară, aeronautică şi securitate din estul Europei”, a declarat deputatul PSD Marian Rasaliu