Acasă Administrativ Lansare apel de finanțare pentru mediul privat din Regiunea Centru

Lansare apel de finanțare pentru mediul privat din Regiunea Centru

0

Un nou apel de finanțare este lansat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul ”Regiunea Centru” (PR Centru) 2021-2027. Cu un buget de peste 80 milioane euro disponibili, se pot finanța întreprinderile ce depun solicitare de finanțare în cadrul Intervenției 1.4.1. – Investiții tehnologice în IMM-uri.

”Această prioritate este una dintre cele care va avea cea mai bună dinamică de implementare și absorbție. Spun asta pentru că susținerea firmelor private este și va rămâne o prioritate de finanțare pentru noi, iar încă de la începuturile activității noastre știm că mediul de afaceri este foarte interesat de atragerea fondurilor europene nerambursabile.

Prin Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027, avem alocat un buget total cumulat de aproape 300 milioane euro pentru sprijinirea mediului de afaceri, din care acum lansăm primul apel de proiecte, în valoare de peste 81 milioane euro. Acesta se adresează companiilor care vor să se dezvolte prin investiții în active corporale și necorporale pentru procese de producție ecologice și utilizarea eficientă a resurselor. În acest domeniu există deja o foarte mare cerere iar piața și mediul economic din Regiunea Centru așteaptă actuala sesiune de depunere de proiecte pentru a crește competitivitatea firmelor din județele Alba, Brașov, Covasna, Mureș și Sibiu”, a declarat domnul Simion Crețu, Director general ADR Centru.

Apelul de proiecte este de tip competitiv, cu termen limită de depunere a cererilor de finanțare. Cererile de finanțare depuse trebuie să aibă o valoare minimă a asistenței financiare nerambursabile solicitate de 250.000 euro, și o valoare maxima a acesteia de 1.500.000 euro. Alocarea financiară corespunzătoare acestui apel este de 81.016.706 euro, din care sprijin FEDR  68.864.200 euro și 12.152.506  euro finanțare de la bugetul de stat. Având în vedere faptul că în cadrul prezentului apel de proiecte se aplică o schema de ajutor de stat și de minimis, solicitanții de finanțare vor avea în vedere intensitatea maximă admisă, conform ratelor de cofinanțare aplicabile cheltuielilor eligibile. Pentru mai multe informații referitoare la activitățile eligibile, Ghidul Solicitantului și alte informații accesați link-ul: https://www.regiocentru.ro/1-4-1-investitii-tehnologice-in-imm-uri/.

Cererile de finanțare pentru toate prioritățile de investiții lansate în cadrul PR Centru se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS2021/2021+, disponibilă aici. Experții Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru din cadrul Serviciului Helpdesk vă pot oferi gratuit informații referitoare la Programul Regiunea Centru, precum și îndrumare și consiliere pentru pregătirea cererii de finanțare. Ne puteți contacta pe adresa de e-mail helpdesk@adrcentru.ro sau puteți transmite direct un mesaj către Biroul de Informare ADR Centru completând formularul de solicitare de informații disponibil la adresa: https://www.regiocentru.ro/solicitari-de-informatii/.

Articolul precedentAlexandra Crivineanu (PSD): Viceprimarul Flavia Boghiu trebuie să răspundă pentru fiecare zi de coșmar pe care persoanele de la Centrul de zi și Centrul rezidențial o trăiesc!
Articolul următorBe-Brașov a deschis înscrierile pentru atelierele creative gratuite