Noi plătim apa, ei încasează! Apropiații politicienilor sunt ”norocoșii” care, pentru 1-2 ședințe, primesc lunar suma de 4500 de lei!!!
Ce au făcut cei din conducerea Consiliului Județean și cei din Primăria Brașov ca salariile și indemnizațiile să nu fie atât de mari? Nimic!
Celor din CA le convine să crească salariul directorului pentru că automat le crește și lor indemnizația!
Veniturile membrilor din conducerea administrativă de la Compania Apa Brașov continuă să fie foarte mari comparativ cu salariile pe care oamenii obișnuiți le primesc. Conform Declarațiilor de Avere publicate pe site-ul Agenției Nationale de Integritate, membrii Conducerii Administrative de la Compania Apa Brașov obțin lunar venituri uriașe.
Dicu Maria este membru în consiliul de administrație, deținând totodată 4 apartamente situate în județul Brașov. Veniturile sale provin din cele două funcții de Consilier Juridic pe care le ocupă la AMDDTP Brasov și AMB Brasov. Sumele încasate anual de Dicu Maria sunt de 91 568 Lei (18 544 Euro/an), ceea ce înseamnă că salariul cumulat este de 1 545 Euro/lună. Pe lângă veniturile salariale, ea primește și o pensie de 38 496 Lei/an (7 796 Euro/an) de la Casa Județeană de Pensii Brașov. Soțul său lucrează, de asemenea, ca economist la Compania Apa Brașov, câștigând 56 685 Lei/an (11 479 Euro/an). Acesta obține și el pensie în valoare de 43 752 Lei/an (8 860 Euro/an).
Agafiței Gabriela deține două terenuri intravilane, plus un teren extravilan în Județul Brașov. Pe lângă acestea, mai are în proprietate și două case de locuit, alături de un apartament. Mai mult de atât, pe Declarația de Avere apare și un spațiu comercial/ de producție.
Veniturile sale provin de la Consiliul Județean Brașov plus Compania Apa Brașov. Primul venit este de 116 196 Lei/an (23 532 Euro/an), aceasta având un salariu de 1 961 Euro/lună în mână. Un alt venit este obținut din funcția de „Membru in echipa de implementare in Proiect Modernizare drum judetean” câștigând 14 602 Lei/an (2 956 Euro/an). Cel de-al treilea loc care îi incarcă buzunarul este Compania Apa Brașov unde este membru în CA. La Compania Apa Brașov, venitul anual este de 54.036 Lei (10,943 Euro/an). Astfel, pe lună, Agafiței Gabriela încasează 4500 de lei dacăcă se prezintă la 1-2 ședințe.
Gligoraș Daniel ocupă și el două funcții. Una este cea de Administrator Public la Consiliul Județean Brașov, câștigând anual 147.796 Lei (29 929 Euro/an). Acest lucru înseamnă că salariul său este de 2 494 Euro/lună. Cealaltă funcție ocupată este ca Membru în Consiliul de Administratie de la Compania Apa Brașov, venitul fiind de 54 036 Lei/an (10 943 Euro/an), adică undeva la 4500 lei pe lună.Gligoraș Daniel deține două case de locuit în Județul Brașov, un teren intravilan și unul agricol.
De precizat că ultimii doi au ajuns la Compania Apa pe filiera liberală condusă de Adrian Veștea. Interesant este că această instituție este ca o ”castă”, ca o ”familie” cu circuit închis. Nimeni nu s-a atins până acum de conducerea acestei instituții, nici măcar când străzile erau inundate des, iar DSP a anunțat populația în urmă cu câțiva ani că apa de la robinet nu este potabilă. Prin țevi curgea doar apă cu mâl…
Culmea, la această instituție unde șefii au salarii mai mari decât președintele României, acționari principali sunt Consiliul Județean Brașov și Municipiul Brașov. Împreună controlează 84% din acționariat. Sunt mulți brașoveni care își pun întrebări referitor la managementul Companiei Apa. Cum de s-a ajuns la aceste salarii imense, cum de nici fosta administrație locală condusă de George Scripcaru, nici actuala condusă de Allen Coliban nu au luat nicio măsură, dar nici fosta conducere de la Consiliul Județean.
Cine are interes să țină în spate conducerea de acolo, mai ales că unii șefi sunt si pensionari. De ce ajung membri în CA doar apropiații liderilor politici, de ce nu au loc oamenii cu experiență în management, oamenii care au lucrat în zona privată și au habar de cum se conduce o instituție? De ce reprezentanții Consiliului de Administrație nu iau nicio măsură, pentru ce încasează lunar câte aproape o mie de euro?
În alte materiale, vom prezenta și această caracatiță politică care a pus stăpânire pe multe instituții ale statului.
Cititi si