Acasă Actualitate Ironia sorții! Un turist polonez și-a pierdut viața între munții „Trei pași...

Ironia sorții! Un turist polonez și-a pierdut viața între munții „Trei pași de Moarte” și „Nerlinger”

0

Echipele de Salvamont Argeș au fost chemate astăzi să intervină pentru salvarea unei persoane care se afla în stop cardiorespirator între munții „Trei pași de Moarte” și „Nerlinger”.

Apelul a venit prin 112 Brașov, susținând că o persoană se află în stop cardiorespirator. Intervine elicopterul 343 POA Brașov si terestru salvamontiști de la Sibiu ca prim raspuns, urmand să sosească resursa suplimentara si colegii argeșeni, care înaintează foarte greu in traficul de pe baraj”, au transmis în primă fază reprezentanții Salvamont Argeș.

Din păcate victima, cetățean polonez, a decedat.

Elicopterul SMURD nu are voie sa ia decedati la bord, chiar daca acea victima moare in timpul actiunii de salvare (!!!). Asa ca elicopterul pur si simplu a plecat, iar noi am suplimentat salvatorii montani pentru a transporta corpul turistului de sub Nerlinger până la drumul Transfăgărășan, in vederea preluarii de catre IML”, au scris salvamontiștii argeșeni pe Facebook.

Urmare acestei măiastre proceduri, rugăm turiștii sa aibă grija sa nu se accidenteze in aceasta seara, intrucat atat patrula argeseană cât si cea sibiană sunt in actiune pana la miezul noptii. Multumim pentru intelegere!
După ce a fost coborât corpul turistului decedat la drumul Transfăgarășan a apărut o altă problemă. Polițiștii din Sibiu erau nedumeriți că trebuie să preia un corp de pe raza județului Argeș. ”Pentru ca a decedat in judetul Sibiu (a se vedea localizarea din postarea initiala) si daca ar fi fost coborat prin Sibiu, evacuarea ar fi durat doua zile, probabil. Pentru ca, asa cum am zis, decedatii nu se iau la bordul elicopterului si trebuiesc coborati din munte de o alta institutie care nu are nicio atributiune de a face acest tip de lucru, adica Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont ! Doar ca noi nu putem proceda altfel!!!… End of story!”, au mai spus salvamontiștii…