Acasă Actualitate Iancu Guda despre protestul spontan al bugetarilor de la Ministerul Finanțelor: „Incredibil...

Iancu Guda despre protestul spontan al bugetarilor de la Ministerul Finanțelor: „Incredibil cât tupeu”

Analistul economic Iancu Guda și-a făcut publică părerea despre „protestul spontan” al bugetarilor de la Ministerul Finanțelor. Acesta se arată mirat și indignat de gestul bugetarilor: „Se opresc din muncă, oricand vor ei, doar că nu le convine ceva? Cum se poate una ca asta?”

După spusele sale, angajații din finanțe au dreptul la greva, însă aceasta trebuie făcută în mod legal. In caz contrar, aceștia trebuie sancționati ca abatere disciplinară foarte grava. Acesta a specificat că angajații nu se pot opri din munca oricând nu le convine ceva.

În cazul angajaților de la Finanțe, salariul de 10.000 lei brut este deja cu 30% peste salariul mediu plătit in sectorul privat. „Daca considera ca muncesc mult si castiga putin, ii invit sa munceasca 3 luni la privat. Cred ca se vor  linisti imediat. Am primit pe surse o lista cu toate salariile din Min Finantelor publice, am facut o medie in functie de pozitie / senioritate si le-am atasat aici. Castiga enorm fata de mediul privat, si tot ei cu greva. Incredibil cat tupeu.”

Mai mult de atât, pe lângă cerințele legate de salariu, bugetarii vor să-și asigure locurile de muncă pe viață, cerând garanția că nu vor fi dați afară. „Incredibil. Atât de nemultumiți sunt că vor să lucreze pe viață la Ministerul Finanțelor.”, a remarcat analistul economic.

Iancu Guda a mai precizat că taxarea microintreprinderilor creste cu 300%, iar la PFA-uri se dubleaza, însă acesta nu a observat nicio grevă din partea afacerilor afectate. „Bugetarii de lux de la Ministerul Finanțelor pierd 7% la veniturile lunare (doar în cazul celor ce castiga peste 10.000 lei brut) și au blocat activitatea. Incredibil cat tupeu”, precizează Iancu Guda.