Acasă Actualitate Groparii fotbalului brasovean! Administratie si management marca USR! FC Brasov a retrogradat...

Groparii fotbalului brasovean! Administratie si management marca USR! FC Brasov a retrogradat în Liga a treia!

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a respins apelul formulat de FC Brașov împotriva deciziei Administrației de licențiere a Federației Române de Fotbal de neacordare a certificării pentru sezonul 2023-2024 de Liga 2. Astfel, trupa antrenată de Dan Alexa nu poate juca în Liga 2, unde își obținuse sportiv dreptul de a continua. În locul FC Brașov va rămâne în Liga 2 Progresul Spartac, ultima echipă retrogradată la finalul ediției 2022-2023. FC Brașov va fi retrogradat în Liga 3, iar clubul finanțat de Consiliul Local al Municipiului Brașov este aproape de desființare.

„Tribunalul Arbitral al Sportului a emis luni, 7 august, decizia privind neacordarea certificatului pentru participarea în ediția 2023-2024 a Ligii 2 în cazul Asociaţiei Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte. Apelul clubului a fost respins și decizia comisiilor de licențiere a fost validată. Prin urmare, AFC Progresul 1944 Spartac va evolua în ediția 2023-2024 a Ligii 2. Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de Adrian Stângaciu, manager al departamentului juridic FRF, și de Paul Ciucur, avocat FRF”, transmite FRF.

Un lucru este cert din acest moment, după decizia TAS, toți jucătorii și antrenorii aflați sub contract cu FC Brașov sunt liberi să semneze cu orice echipă, având stipulată o clauză în contract în cazul în care nu ar continua în Liga 2.