Acasă Parlamentar de Brașov Ana Predescu-”Fără hârtie igienică, fără săpun și fără capace de wc, așa...

Ana Predescu-”Fără hârtie igienică, fără săpun și fără capace de wc, așa cum arată acum majoritatea școlilor, despre ce Românie Educată vorbim?”

0
Radiografie a învățământului românesc realizată de către deputatul PUSL de Brașov, Ana Loredana Predescu. Membru în Comisia pentru învățământ, parlamentarul a fost invitat la o școală privată, nou deschisă. Programul exclusiv dimineața, purtarea uniformii, intrarea securizată, băi moderne, opționale desfășurate în interiorul școlii, cadre didactice alese pe criterii de performanță, sunt doar câteva dintre aspectele întâlnite la această unitate de învățământ la care ar trebui să se gândească și ministrul Educației, pentru a le pune în practică în cadrul învățământului de stat din România.
Ca deputat, membru în Comisia pentru învățământ, am primit invitația de a merge la o școală privată, nou deschisă, pentru a vedea cum se pregătesc pentru noul an școlar și ce condiții oferă elevilor, dincolo de cele educaționale, care sunt, la rândul lor, excepționale!
Și da, vor avea și uniformă, așa cum au toate școlile private!
La Stat NU se acceptă sa fie obligatorie, fiind evident, ceva comunist…
Recunosc că nu mă așteptam să găsesc în primul rând, în detalii, atât de mult respect și grijă pentru elevi și pentru siguranța lor!
Imaginile sunt mai mult decât grăitoare și singurul meu regret este acela că nu am avut-o alături de mine și pe doamna ministru, pentru a avea o viziune despre cum ar trebui să arate și o școală publică, nu la diferență de un secol!!
Am spus de fiecare dată că fără hârtie igienică, fără săpun și fără capace de wc așa cum arată acum majoritatea școlilor, una dintre ele și Liceul Ioan Petruș din Otopeni, nu din Apuseni, despre ce Românie Educată vorbim?!
Spații aerisite și luminoase, mobilier nou, intrare securizată pe bază de card de elev, ateliere în cadrul școlii, printre care unul de robotică, opționale multiple desfășurate în interiorul școlii, planetariu, seră, băi ca ale unui hotel de cinci stele.Program exclusiv de dimineață, nu in trei schimburi ca la fabrică și ore de 40 min. cum se întâmplă în multe, foarte multe școli, cadre didactice selectate după criterii de performanță.” a declarat deputatul PUSL.
Articolul precedentActivități inedite miercuri la Zoo Brașov cu ocazia Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice
Articolul următorGroparii fotbalului brasovean! Administratie si management marca USR! FC Brasov a retrogradat în Liga a treia!
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.