Acasă Parlamentar de Brașov Gabriel Andronache: „Ca parlamentar voi sprijini activitatea coaliției pentru siguranță rutieră”

Gabriel Andronache: „Ca parlamentar voi sprijini activitatea coaliției pentru siguranță rutieră”

Întrebat despre un subiect disputat foarte mult în Parlament, în ultima perioadă, anume siguranța rutieră, deputatul Gabriel Andronache a declarat, în exclusivitate pentru Transilvania 365:

„Salut lansarea unei coaliții pentru siguranță rutieră, coaliție formată din asociații profesionale și, de asemenea, din experți în conducere defensivă și experții în domeniul circulației pe drumurile publice. Cred eu că astfel de inițiative sunt absolut necesare pentru a îmbunătăți situația circulației pe drumurile publice și pentru reducerea numărului de accidente rutiere, implicit a numărului de decese pe drumurile din România. În sensul acesta vom acorda tot sprijinul necesar acestei coaliții pentru a-și implementa proiectele. Cel puțin eu, ca parlamentar și ca parlamentar de Brașov voi sprijini activitatea coaliției pentru siguranță rutieră. Subliniez faptul că, în ultima vreme, am avut o serie de preocupări pe tema aceasta, știți foarte bine. Spre exemplu, un proiect a fost dus până la capăt, acela al creșterii numărului agenților constatatori pentru situațiile în care cetățenii, care folosesc trotinetele electrice, săvârșesc contravenții.

Sper eu ca numărul mai mare de agenți constatatori, însemnând mai nou și poliție locală, alături de poliția rutieră, să contribuie la reducerea numărului de accidente în care sunt implicați cei care folosesc trotinetele electrice, dar și la disciplinarea în trafic a acestora. Repet, circulația pe trotuar a trotinetelor electrice este interzisă de lege la ora aceasta. Totodată, avem în dezbatere o serie de alte acte normative care vor veni să îmbunătățească cadrul în care se circulă pe drumurile publice. Sper, de asemenea, că vom contribui, prin demersurile noastre, la circulația în siguranță a cetățenilor, în România, pe drumurile naționale, pe autostrăzi, dar și pe drumurile județene sau comunale”, a adăugat Gabriel Andronache.

 

YouTube video