Acasă Social Desenele de lumini revin în decembrie pe fațada Teatrului „Tamási Áron” din...

Desenele de lumini revin în decembrie pe fațada Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe

În luna decembrie, Primăria Sfântu Gheorghe şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna organizează cea de-a treia ediție a seriei de proiecții de desene de lumini pe fațada Teatrului „Tamási Áron”. Prin acest eveniment special, care aduce la viață desenele copiilor pe fațada teatrului și care reunește comunitatea locală, dorim să transformăm această perioadă sărbătorilor de iarnă în una și mai frumoasă pentru întreaga familie.

Devenit o adevărată tradiție începând cu anul 2019, „Desene de lumini pe fațada Teatrului Tamási Áron” este un eveniment așteptat cu mult drag de toți locuitorii orașului, de la mic la mare. În cadrul ediției de anul trecut, aproape 2.200 de desene de lumini au fost proiectate pe faţada Teatrului timp de 3 zile.

Primăria Sfântu Gheorghe îi invită și în acest an pe copii să deseneze creaţii cu tematică de iarnă, dând frâu liber imaginației. Desenele pot fi realizate în grafit, creion colorat și marker, dar nu se recomandă creioanele cerate și acuarelele, deoarece culorile nu se vor vedea optim după digitalizare. Desenele vor fi proiectate pe fațada Teatrului „Tamási Áron” în perioada 20-22 decembrie, între orele 18:00 și 21:00.

Primăria a distribuit în perioada 27-29 noiembrie colile pentru desen la toate școlile și grădinițele din oraş, dar oricine le poate solicita gratuit de la Biroul de Imagine al orașului (str. 1 Decembrie 1918, nr. 6), unde trebuie să le şi predea până pe 11 decembrie.  

Desenele vor fi evaluate de un juriu profesionist, iar cele mai interesante dintre ele vor fi premiate la mai multe categorii. Festivitatea de premiere va avea loc pe 22 decembrie, la ora 18:00, în Piața Centrală, la scena de piatră a Târgului de Crăciun.

Mai multe detalii găsiți aici.