Acasă Sănătate-Educație Aproximativ 10% dintre studenții Universității Transilvania din Brașov beneficiază de burse sociale...

Aproximativ 10% dintre studenții Universității Transilvania din Brașov beneficiază de burse sociale și alte forme de sprijin material, oferite de UNITBV

Peste 2.000 de studenți ai Universității Transilvania din Brașov primesc ajutor financiar din partea Universității, fie sub formă de burse, fie sub formă de reducere a taxei de școlarizare sau cazare și masă gratuite.

Dintre aceștia, 1400 de studenți beneficiază de burse sociale în valoare de 900 de lei/lună. În total, 30% din fondul de burse al Universității este alocat burselor sociale. Aceste forme de sprijin material se acordă studenților cu venituri familiale mici, studenților orfani, celor proveniți din familii monoparentale și studenților cu probleme de sănătate.

Un alt tip de bursă oferită de Universitatea Transilvania din Brașov, exclusiv din venituri proprii, îl reprezintă bursa „Casa Sf. Iosif”, un ajutor cu un puternic impact social. Mai exact, Universitatea oferă cazare și masă gratuite și o bursă lunară de 900 de lei copiilor proveniți din Centrul de plasament „Sf. Iosif” din Odorheiul Secuiesc. În total, 42 de studenți de la programele de licență și masterat proveniți de la Casa „Sf. Iosif” primesc ajutor financiar din partea Universității.

Pe lângă bursele sociale lunare acordate de UNITBV, se mai oferă și cazare gratuită pentru un număr total de 670 de studenți orfani de unu sau de ambii părinți, studenți ai căror părinți lucrează în sistemul de învățământ, și pentru studenți proveniți din familii monoparentale, din servicii de tip rezidențial și plasament familial. În plus, din fondurile proprii, UNITBV acordă și reduceri de taxe la cazare și masă studenților cu dizabilități ori celor cu probleme sociale deosebite.

Pentru că Universitatea Transilvania din Brașov și-a propus să sprijine mereu tinerii cu probleme sociale, a înființat și o structură dedicată acestei categorii – Consiliul pentru probleme social-studențești (Co-Student) – care este în permanență conectată la problemele sociale ale studenților din facultăți. Astfel, toate facilitățile oferite studenților în dificultate sunt decise de Consiliul de administrație al Universității la propunerea și în colaborare cu acest Consiliu pentru probleme social-studențești.

Mai mult, UNITBV susține performanța și îi încurajează pe tinerii cu rezultate notabile. Elevii claselor a XII-a care au venituri reduse și au medii peste 8 în clasele de liceu pot beneficia de cazare și masă gratuite de-a lungul anului universitar și de rechizite în valoare de 400 de lei, în urma unei competiții interne derulate în perioada admiterii la facultate.

În total, Universitatea Transilvania din Brașov oferă studenților reduceri și gratuități la cazare și masă de aproape jumătate de milion de lei, în fiecare lună. Acestei sume i se adaugă și valoarea burselor sociale, care se ridică la nu mai puțin de 1.300.000 de lei, o parte din aceasta fiind de asemenea asigurată din fonduri proprii.