Acasă Social Fabrica gigant din Brașov care a fost vândută și apoi dărâmată. 6000...

Fabrica gigant din Brașov care a fost vândută și apoi dărâmată. 6000 de români lucrau în trecut în uzina unde astăzi, în locul ei, se află un mall

România, dar și clădirile de pe teritoriul ei au suferit transformări de-a lungul anilor. Unele stațiuni au ajuns în paragină, în timp ce altele au renăscut din propria cenușă. Așa s-a întâmplat și cu mai multe construcții, fabrici, ori uzine.

Acum nimeni nu mai știe povestea lor. Dacă stăm să ne uităm în timp însă, anumite zone erau mai dezvoltate decât am fi crezut. Fabrica gigant din România care a fost vândută și apoi dărâmată se afla la Brașov.

Este vorba despre uzina Hidromecanica. Ce se întâmpla aici? Se produceau componente auto, dar și utilaje pentru extracția țițeiului. Tot aici erau produse și frâne hidromatice, turbo-ambreiaje, convertizoare hidraulice de cuplu, compresoare de aer și sisteme de comandă hidraulică la distanță, potrivit fanatik.ro.

Fabrica a fost înființată în anul 1880, iar în primă fază se numea Fabrica Frații Schiel. În jur de 6.000 de angajați lucrau aici, în ateliere. Denumirea uzinei din Centrul Civic a fost schimbată în „Hidromecanica” în anul 1961, în momentul în care fabrica s-a specializat în transmisii hidraulice și turbosuflante pentru motoarele Diesel.

Fabrica gigant din România care a fost vândută și apoi dărâmată nu mai există acum. Pe de altă parte, pe teren există un celebru mall din Brașov. Este vorba despre mall-ul AFI, în care au fost investite sute de milioane de euro.