Acasă Social Weekend plin pentru salvamontiștii brașoveni. De la Orășelul Copiilor, solicitați în 3...

Weekend plin pentru salvamontiștii brașoveni. De la Orășelul Copiilor, solicitați în 3 cazuri de urgență (FOTO)

Împreună cu alte instituții, Serviciul Public Local Salvamont Brașov s-a aflat, duminică, în Parcul Titulescu cu un stand de prezentare a activității de salvare montană, la Orășelul Copiilor, organizat de asociația studențească Amicus Brașov.
Chiar dacă acest eveniment a fost prilejuit de ziua copilului, el se încadrează într-un program mult mai amplu, de prevenire a accidentelor, prin schimbarea percepției asupra activităților cu specific montan și a conștientizării pericolelor, mai ales în rândul tinerelor generații.
Interesul celor mari, dar mai ales al copiilor, a fost răsplătit de salvatorii montani, care au răspuns tuturor întrebărilor și curiozităților legate de activitatea de salvare montană și meseria de salvamontist.
Totodată, cei mici s-au distrat urcându-se în utilajele de intervenție ale serviciului și fotografiindu-se cu ele.
„Din păcate, ziua nu s-a încheiat fără evenimente nedorite, fiind solicitați să intervenim în 3 cazuri.
În primul caz, un turist s-a accidentat în timp ce se afla în drumeție pe Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa. În încercarea de a scurta ruta, acesta a tăiat serpentinele, moment în care a alunecat și a căzut, suferind un traumatism cranio-cerebral, un traumatism de membru superior, precum și multiple plăgi escoriate. După ce a fost coborâtă la baza muntelui, persoana accidentată a fost predată unui echipaj SMURD venit în sprijin.
O altă persoană, care se afla la Cabana Postăvaru, a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a opărit cu lichid fierbinte.
Și pentru că fiecare viață contează, ultimul apel primit a vizat un câine care a căzut într-o râpă. Din păcate, în ciuda efortului salvatorilor montani prezenți la caz, câinele nu a putut fi găsit, cel mai probabil plecând de acolo.”, au povestit salvamontiștii brașoveni.