Acasă Administrativ EXCLUSIV Transilvania365.ro și Newsbv.ro : Administrația Coliban a „umflat” din pix prețul...

EXCLUSIV Transilvania365.ro și Newsbv.ro : Administrația Coliban a „umflat” din pix prețul creșei din Tractorul

0
Curtea de Conturi Brașov dezvăluie o nouă latură precară a administrației Coliban – USR. „Umflarea” costurilor la diverse investiții, fără o bază legală. Sperăm să fie doar o nouă dovadă de incompetență și nu interese de grup. Portalurile de știri transilvania365 și newsbv.ro revin cu noi dezvăluiri pe tema prejudiciilor aduse bugetului local, fiind de altfel printre puținele publicații care prezintă matrapazlâcurile administrației USR din Brașov.
Astăzi vă prezentăm cum s-au scurs bani publici prin Creșa Brașov fără o bază legală. Totul cu largul concurs al administrației condusă de către primarul Allen Coliban.
Efectuarea de către Creșa Brașov de cheltuieli și plăți fără bază legală în ce privește acordul contractual și actele adiționale având ca obiect ”Construire Creșă în Municipiul Brașov, zona Tractorul-Coresi”.
Urmare a actualizării nejustificate a celorlalte cheltuieli directe(manoperă, transport, utilaje), altele decât materialele, a cheltuielilor indirecte, profitului, dar și a cheltuielilor cu echipamentele, contrar prevederilor legale privind reglementarea unor măsuri fiscale-bugetare pentru ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică privind ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică/contractelor sectoriale/de concesiune/acordurilor cadru. 
Recomandarea Curții de Conturi a fost clară: ”Stabilirea întinderii prejudiciului creat bugetului local prin efectuarea de plăți fără bază legală, urmare a ajustării contrar prevederilor legale a prețului acordului contractual și a actelor adiționale aferente având ca obiect Construire Creșă în Municipiul Brașov, zona Tractorul-Coresi”, evidențierea în contabilitate și recuperarea acestuia. 
De asemenea, Curtea de Conturi solicită extinderea verificărilor asupra tuturor contractelor de achiziție publică pentru care executanții au solicitat și beneficiat de aplicarea prevederilor legale”, se arată în raportul Curții de Conturi.
În concluzie, Primăria Brașov s-a dovedit o pălărie prea mare pentru primarul Allen Coliban. Numai Curtea de Conturi a demonstrat în repetate rânduri că banii publici au fost cheltuiți aiurea, fără bază legală. Drept dovadă că există și sesizare la DNA în acest sens.
Citiți și