Acasă Administrativ EXCLUSIV Transilvania365 și Newsbv: Curtea de Conturi confirmă prăpădul administrației USR în...

EXCLUSIV Transilvania365 și Newsbv: Curtea de Conturi confirmă prăpădul administrației USR în afacerea FC Brașov și în 2022

Curtea de Conturi Brașov a finalizat auditul financiar la Primăria Brașov pentru anul 2022. După ce s-a confirmat oficial cele dezvăluite în exclusivitate de transilvania365 și newsbv, pentru anul 2021, în ceea ce privește prejudiciile aduse personal bugetului local de primarul Allen Coliban (USR) cu FC Brașov – Scotch Club (prejudicii confirmate de instanțe printr-o sentință definitivă), cele două publicații online brașovene, singurele implicate în investigații jurnalistice privind cheltuirea banului public, vin cu noi dezvăluiri.

Astfel, din informațiile obținute în exclusivitate de către cele două publicații reiese că aprobarea finanțării din bugetul local de la Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște, la nivelul sumei de 4.000.000 de lei și efectuarea de plăți în sumă de 2.450.226 lei s-a realizat în condițiile nerespectării dispozițiilor legale care prevedea cu titlu imperativ că finanțarea se putea realiza după cum urmează:

pentru un program sportiv de utilitate publică aprobat de autoritatea publică deliberativă.

-în baza unei proceduri aprobate prin hotărâre a autorităților deliberative în conformitate cu dispozițiile legale

-cu respectarea principiilor care stau la baza atribuirii contractelor de finanțare, conform legislației incidente, libera concurență, eficacitatea utilizării fondurilor publice, TRANSPARENȚA.

-prin încheierea unui contract de finanțare, al cărui model este stabilit prin legislația incidentă, în care trebuie să se regăsească parametrii sportivi de realizat.

Cu alte cuvinte, Primăria Brașov condusă de primarul Allen Coliban nu a asigurat cadrul de finanțare a structurii sportive conform dispozițiilor legale. Adică s-a încălcat LEGEA.

În consecință s-a recomandat administrației locale ”stabilirea întinderii prejudiciului produs bugetului local prin efectuarea de cheltuieli pentru finanțarea activității Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște cu nerespectarea dispozițiilor legale, evidențierea în contabilitate și recuperarea acestuia”.

Culmea este că aceste nereguli au fost constatate a Primăria Brașov și în auditul financiar din 31 decembrie 2021.

Actul administrativ emis de Curtea de Conturi a fost atacat în instanță de către Primăria Brașov, dar instituția a pierdut, cum era de așteptat. Din păcate pentru brașovenii plătitori de taxe și impozite, administrația USR a greșit de două ori pe același subiect. Practic a repetat și în 2022 greșelile din anul 2021.

Precizăm că primarul Allen Coliban i-a acționat în judecată pe jurnaliștii de la Transilvania365 și Newsbv, dar și pe câțiva politicieni locali care au îndrăznit să dezvăluie ingineriile financiare realizate în 2021 la FC Brașov. Deși în campania electorală primarul USR a vorbit despre cheltuirea chibzuită a banului public, în cei aproape 4 ani scurși de la alegerile locale s-a dovedit contrariul. FC Brașov este cel mai bun exemplu de ”bătaie de joc” pe bani publici. S-au investit milioane de euro într-o echipă care din cauza managementului defectuos a retrogradat. Culmea, nu din motive sportive, ci financiare. Mai exact din cauza ”meseriașilor” aduși la club de către administrația condusă de către primarul Allen Coliban care la început de mandat se poza mândru cu acești conducători, dar când echipa a retrogradat, s-a ascuns, a dat bir cu fugiții și vina pe alții.

Curtea de Conturi a sesizat DNA în cazul FC Brașov! S-a constatat un abuz în serviciu

Transilvania365 și Newsbv au avut dreptate! Primarul Coliban a pierdut definitiv procesul cu Camera de Conturi

 

Curtea de Conturi a dat iama în Primăria Brașov! Numai la clubul de fotbal administrația Coliban a creat un prejudiciu de 3.500.000 lei