Acasă Social Elicopterele românești H215M vor fi integrate la IAR Brașov cu rachete de...

Elicopterele românești H215M vor fi integrate la IAR Brașov cu rachete de ultimă generație Marte ER

Gigantul european MBDA a semnat un contract cu IAR Brașov pentru a sprijini integrarea Marte ER pe o platformă de elicopter pentru Forțele Navale Române, bazată pe platforma Airbus H215M.

 

Potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania de MBDA, în marja expoziției BSDA 2024, „grație performanțelor sale excelente, Marte ER va oferi o capacitate de ultimă generație pentru îndeplinirea misiunilor de luptă în războiul de suprafață, care va permite Forțelor Navale Române să își apere interesele suverane în cel mai eficient mod posibil. Acest contract marchează un pas important în cooperarea dintre MBDA și Forțele Armate Române”.

Arnaud Rousset, vicepreședinte MBDA Europa: „În calitate de lider european în domeniul sistemelor complexe de armament, compania MBDA este pregătită să facă față provocărilor cu care se confruntă Europa prin consolidarea capacităților europene de apărare. Suntem mândri să contribuim la autonomia strategică a Forțelor Armate Române și vom continua să acționăm ca un partener de încredere, oferind un portofoliu cuprinzător și adaptat nevoilor curente și viitoare.” 

MBDA va colabora cu IAR Brașov și cu Airbus, dar și cu ceilalți parteneri implicați, pentru integrarea Marte ER și pentru o integrare completă la nivelul sistemului.

„Acest contract este un nou succes pentru familia de rachete multiplatformă Marte, deja integrată pe o serie de platforme pentru Forțele Armate italiene și pentru mai mulți clienți la export”, mai precizează gigantul european.

Foto: Airbus