Acasă Social Ce a reușit să facă o tânără familie de crescători de vaci,...

Ce a reușit să facă o tânără familie de crescători de vaci, din Brașov! Parcă ar fi o fermă din Olanda

Dacă înainte aveau 6 angajați în ferma de circa 120 de vaci, acum soții Radu mai au nevoie doar de doi, în rest se descurcă roboții. Ferma model a tinerei familii Radu.

Între Râșnov și Zărnești, la poale de munte, într-o zonă cu multe pășuni, funcționează ferma zootehnică deținută de Mădălina și Octavian Radu. Cei doi tineri au accesat fonduri europene pentru a-și trage ferma în rândul celor din Olanda sau Germania.

Un proiect aprobat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR)  a fost de 900.000 de euro, pe bani au cumpărat un tractor și alte utilaje, pentru muncile câmpului. Dar cea mai importantă achiziție, susțin tinerii, a fost un robot ultramodern, de muls. Robotul a costat 500.000 de euro și este așa cum au văzut prin mai multe ferme din Olanda și Germania, pe care le-au vizitat în vremea când visau și ei la asemenea investiții. Au 2 copilași pe care îi cresc la ferma unde obțin lapte bio, certificat.

Soții Radu fac parte dintr-o cooperativă cu fermieri bio din județ, Bio Carpathia, care înglobează peste 30 de ferme din județul Brașov, și, prin intermediul asocierii, laptele produs de ei și muls cu finanțare europeană, a ajuns și pe masa copiilor din școlile din Brașov, prin programul Laptele și Cornul.

Continuă să citești articolul pe agroinfo.ro

Foto: agroinfo.ro