Acasă National Când va circula, cu călători, pe rețeaua CFR, primul tren Alstom Coradia...

Când va circula, cu călători, pe rețeaua CFR, primul tren Alstom Coradia Stream livrat României

Directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova, Gabriel Stanciu, a anunțat miercuri când va circula cu călători  pe rețeaua CFR primul tren Alstom Coradia Stream care a sosit la București în decembrie 2023. Anunțul a fost făcut în premieră la Conferințele Club Feroviar 2024, operatorie și material rulant, eveniment care are loc în zilele de 22 și 23 mai la Constanța. 
Gabariel Stanciu a explicat că punerea în circulație a unui tren nou nu este un proces atât de simplu pe cât ar putea părea la prima vedere. El a dat exemplul Germaniei, unde certificarea unui tren nou durează între 42 și 44 de luni, iar a unei variante/versiuni a unui tren între 25 și 27 de luni.
În consecință, cei de la Alstom au fabricat trei trenuri, fiecare urmând să parcurgă etape diferite de certificare, în paralel, pentru a se economisi timp. Primul tren a fost dus la inelul feroviar din Cehia, la Velin, pentru o serie de teste. Trenul numărul 2 a fost adus la București pentru a face teste pe inelul de la Făurei și pe rețeaua feroviară națională, în timp ce trenul numărul 3 a fost dus în Germania, pentru alte teste.
„Obiectivul nostru este să obținem toate certificările necesare până în luna decembrie, astfel încât trenul numărul 2, cel care a sosit la București, să poată circula cu călători în luna decembrie”, a spus Gabriel Stanciu.
Continuă să citești articolul pe clubferoviar.ro.