Acasă Social Două case familiale au fost finalizate în Codlea prin Fundația Hope and...

Două case familiale au fost finalizate în Codlea prin Fundația Hope and Homes for Children

0

Sunt gata alte două case familiale ridicate de Fundația Hope and Homes for Children în sprijinul dezinstituționalizării, în total cifra acestora ridicându-se la 125 la nivel național. Casele familiale din Codlea sunt construite în beneficiul a 20 de copii cu nevoi speciale severe care provin din centrul Centrul de Plasament pentru copilul cu handicap sever „Speranţa” – Complex de Servicii Măgura Codlea. Centrul se va închide, odată cu mutarea copiilor în noile lor case.

Investiția totală în cele două case familiale, a căror construcție a demarat în februarie 2023, este de 480.000 euro, fondurile fiind puse la dispoziție de LPP România și Fundația Carl von Linde. Casele au fost construite pe un teren de 3.065 m2, pus la dispoziție de Primăria Municipiului Codlea. Consiliul Județean Brașov și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov au sprijinit proiectul și se ocupă acum de racordarea caselor la utilități, precum și de mutarea copiilor în noul lor „acasă”.

Casele le sunt destinate copiilor cu nevoi speciale severe și oferă un spațiu generos, pentru ca ei să aibă acces la toate facilitățile de care au nevoie. Este important ca mediul în care trăiesc să fie adaptat nevoilor lor specifice, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții lor. Construite pe un singur nivel, casele au holuri largi și câte 5 dormitoare, pentru a permite găzduirea a doi copii în fiecare cameră. Copiii vor fi îngrijiți de personal specializat (medici, asistenți medicali, educatori, îngrijitori și psihologi), asigurat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

Suntem mândri că putem asigura prin contribuția noastră un cămin sigur pentru acești copii, în care să fie îngrijiți corespunzător și în care să simtă bucuria de a avea, în sfârșit, locul și casa lor”, afirmă Adina Netedu, Deputy Country Manager LPP România.

Articolul precedentBrașov – orașul cu cea mai mare creștere de preț pentru locuințele noi
Articolul următorHyatt susține că industriile creative și sportivii pot promova mai bine țara decât Dracula și Ceaușescu