Acasă Social Brașov – orașul cu cea mai mare creștere de preț pentru locuințele...

Brașov – orașul cu cea mai mare creștere de preț pentru locuințele noi

0

În Brașov, în ultimul an, prețuirile locuințelor au crescut exponențial, înregistrându-se un decalaj de peste 21% față de prețurile locuințelor vechi.

În județul Brașov au fost înregistrate 6.981 de tranzacții imobiliare în primele nouă luni ale anului.  Este important de menționat că Brașovul luptă cot la cot cu județele Timiș și Cluj pentru a depăși Bucureștiul la numărul de tranzacții, potrivit DC News.

Pe lângă numărul de tranzacții imobiliare, Brașov s-a evidențiat în acest an și prin prisma evoluției prețurilor la locuințe în municipiul de reședință cu același nume. Așadar, Brașovul este orașul în care s-a înregistrat cea mai mare creștere procentuală a prețurilor locuințelor noi. Prețurile au crescut cu 12% în perioada ianuarie – septembrie 2023, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pentru a ajunge la 1.921 de euro/m2.

Inclusiv locuințele aflate la cel puțin a doua vânzare, au înregistrat creșteri de prețuri considerabile, deoarece prețul mediu solicitat a fost de 1.585 euro/m2.

Mai mult decât atât, Brașovul este orașul cu cea mai mare discrepanță între prețul mediu pentru locuințele noi și prețul mediu pentru locuințele vechi. Mai exact, pentru perioada analizată, un metru pătrat dintr-o locuință nouă a costat cu peste 21% mai mult decât un metru pătrat dintr-o locuință veche, în condițiile în care celelalte mari orașe din România au raportat diferențe mai mici de 10%.

În cazul chiriilor, Brașov a înregistrat a doua cea mai mare creștere a prețului mediu dintre cele șase orașe analizate. Proprietarii au solicitat în medie o chirie de 299 de euro pentru o garsonieră, 449 de euro pentru un apartament cu două camere și 600 de euro pentru un apartament cu trei camere.

Sursa DC NEWS: https://m.dcnews.ro/imobiliare-2023-cluj-napoca-cel-mai-scump-oras-din-romania-vezi-si-care-e-cel-mai-accesibil-oras-pentru-cumpararea-de-locuinte_938297.html

Articolul precedentDoi ani și șase luni de închisoare pentru un bărbat dat în urmărire generală
Articolul următorDouă case familiale au fost finalizate în Codlea prin Fundația Hope and Homes for Children