Acasă Turism Dacă îndrăznești să ”urci cu moartea în rucsac” plătești anticipat costuri de...

Dacă îndrăznești să ”urci cu moartea în rucsac” plătești anticipat costuri de 15.000 de euro

0

Regiunea Saint-Gervais-les-Bains reprezintă locul de unde se poate ajunge pe cel mai înalt vârf din Europa de Vest pe ruta Goûter din munții Mont Blanc. Primarul regiunii, Jean-Marc Peillex, dorește să impună plata sumei de 15.000 de euro, înaintea plecării pe munte, drept poliță de asigurare. Cei 15.000 de euro includ 10.000 de euro necesari unei acțiuni de salvare și 5.000 de euro necesari în cazul nefericit al unui deces și prin extensie, a înmormântării.

Primarul simte nevoia să ia această măsură deoarece din ce în ce mai multe persoane aleg să ignore pericolul real la care se supun în momentul plecării într-o astfel de drumeție tip ”ruletă rusească”: nu știi dacă vei scăpa cu viață.

Acesta mai susține că dacă oamenii vor să ”urce cu moartea în rucsac”, trebuie să și suporte consecințele acestei decizii plătind suma estimativă necesară în cazul producerii unei nenorociri.

Printre persoanele care au vrut să pornească în această călătorie plină de peripeții se aflau și cinci români. Primarul relatează că aceștia nu purtau echipament corespunzător ci doar niște ”pantaloni scurți, teniși și pălării de paie”. Aceștia au fost avertizați de pericolul la care se expun și au fost trimiși înapoi de către poliția montană.

Mai multe detalii: The Guardian

 

Articolul precedentPână la 200.000 de lei sprijin din partea Guvernului pentru românii din diaspora care vor să investească într-o afacere în țară
Articolul următorPSD tot nu înțelege! De indemnizațiile CA-urilor din toată țara unde oamenii de partid încasează mii de euro lunar nici nu vrea să audă