Acasă Actualitate Cosmonautul Dumitru Prunariu, cetățean de onoare al județului Brașov

Cosmonautul Dumitru Prunariu, cetățean de onoare al județului Brașov

0
Dumitru-Dorin Prunariu, singurul român care a zburat în cosmos, a primit titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Brașov”.
În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Braşov de astăzi, am aprobat acordarea Titlului de „Cetățean de Onoare al Județului Brașov” domnului gen-lt.(r) dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu.
Este un gest simbolic pe care îl facem în semn de preţuire şi recunoaştere pentru întreaga activitate ştiinţifică desfăşurată de domnul Dumitru-Dorin Prunariu în ţară şi străinătate, pentru contribuţiile profesionale excepţionale aduse în domeniul ştiinţelor aerospaţiale, ce au condus la creşterea prestigiului şi vizibilităţii judeţului Braşov pe plan naţional şi internaţional.
Ne onorează faptul că domnul Prunariu a acceptat propunerea noastră, venită în contextul evenimentului de importanţă capitală pentru noi – ca administraţie judeţeană şi pentru întreaga comunitate a judeţului Braşov, al deschiderii oficiale a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.
De altfel, domnia sa ne-a confirmat prezenţa în aeronava TAROM care va efectua joi, 15 iunie, zborul inaugural Bucureşti – Braşov şi care va fi pilotată chiar de fiul său, Cătălin Radu Prunariu.
În perioada următoare vom organiza o festivitate în cadrul căreia domnul Dumitru-Dorin Prunariu va primi Titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Brașov”, a scris pe Facebook Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.
Articolul precedentMotociclist rănit într-un accident de circulație (FOTO)
Articolul următorVIDEO nostim! Zimbru din Munții Făgăraș, surprins într-o ipostază hilară
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.