Acasă Actualitate Circulația trotinetelor electrice va fi reglementată (VIDEO)

Circulația trotinetelor electrice va fi reglementată (VIDEO)

Deputatul Gabriel Andronache, lider de grup parlamentar PNL, a declarat în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru Transilvania365 că există mai multe proiecte de lege care își propun reglementarea circulației trotinetelor electrice. Partidul PNL a fost printre puținii care au abordat acest subiect.

„S-a cerut reducerea vitezei de la 25km/h la 15km/h.”, a spus Gabriel Andronache.

De cele mai multe ori pietonii sunt în pericol pentru că nu aud când vin trotinetele. Aici sunt afectați în special vârstnicii și parinții cu copii.

Nu doar circulația acestora reprezintă o problemă, ci și locurile în care acestea sunt lăsate. Acestea sunt abandonate penste tot pe trotuare. Multe persoane nevăzătoare au ajuns să se împiedice de acestea.

Un bun exemplu în acest caz este Franța, care a interzis deja închirierea trotinetelor în Paris. Și în România, s-a pus în dezbatere un proiect care prevede interzicerea trotinetelor electrice în București.

Ar trebui introduse mai multe condiții, printre care și introducerea unor asigurări pentru cei cu trotinere.

„O asigurare ar da sentimentul de prevenție al celor ce utilizează o trotinetă, pentru că ar pierde niște bani, însă ar fi utile și în cazul daunelor, despăgubirilor.”, a concluzionat Deputatul PNL.

Proiectul vizează introducerea unor asigurări prin asiguratori clasici. Polița ar trebui încheiată de persoana fizică care dorește să utilizeze trotineta.

Totodată, problema abandonării trotinetelor pe trotuare trebuie abordată împreună cu cei care le închiriază. Acesta este un serviciu realizat pe domeniul public, deci tebuie stabilite niște obligații legale. Firmele pot face mult mai mult decât ceea ce fac. Acestea pot introduce un soft care să limiteze accesul trotinetelor în anumite zone.

YouTube video