Acasă Administrativ Somații pentru clădirile lăsate în paragină! Inclusiv pentru cele care aparțin de...

Somații pentru clădirile lăsate în paragină! Inclusiv pentru cele care aparțin de Municipiul Brașov

0

Primaria Brașov, împreună cu Direcția Fiscala, a demarat o campanie de identificare a cladirilor care sunt lasate în paragină sau care reprezintă un risc pentu domeniul public.Așadar, acestea vor fi supraimpozitate.

Printre clădirile vizate se află și unele imobile care aparțin Muncipiul Brașov, alături de RIAL, societatea care administrează patrimoniul imobilar al Municipiului. Astfel, primăria ajunge ca până la urmă să se atenționeze pe ea însăși pentru anumite nereguli care apar în cazul clădirilor vechi sau neîngrijite.

 „Conform procedurii, prima etapa este cea de notificare. Deoarece, multe dintre aceste imobile sunt cu locuințe colective, pe această listă apar cateva sute de proprietari. Având în vedere că fațada și acoperișul sunt proprietăți comune, în cazul în care se ia decizia supraimpozitării, aceasta se aplică tuturor proprietarilor din imobil.

Deoarece în anumite imobile este și Municipiul Brașov proprietar, în lista celor somați apare și Muncipiul Brașov, alături de RIAL, societatea care administrează patrimoniul imobilar al Municipiului. Decizia privind contribuția, ca și cotă-parte din total costuri, privind reabilitarea clădirilor în care Municipiul deține apartamente revine Consiliului Local.”, a transmis Toarcea Sorin, purtătorul de cuvând al Primăriei Brașov.

Articolul precedentAna Loredana Predescu: „Școală sau centru de testare antidrog?!”
Articolul următorCirculația trotinetelor electrice va fi reglementată (VIDEO)