Acasă Local Cetatea Brașovului va reveni comunității brașovene, va fi deschisă publicului și va...

Cetatea Brașovului va reveni comunității brașovene, va fi deschisă publicului și va deveni unul din obiectivele turistice importante ale municipiului

0

Invitat la emisiunea ”Oameni faini la Brașov”, Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean, a atins și un alt subiect de interes pentru brașoveni, situația Cetății Brașovului.

Am fost la Guvernul României, am avut discuții atât cu ministrul de Finanțe, cât și cu premierul. Urmează să creăm acest protocol între Consiliul Județean, Primăria Brașov în așa fel încât fiecare dintre noi să ne asumăm o serie de responsabilități. Acest obiectiv va reveni comunității brașovene, va fi deschis publicului și va deveni unul din obiectivele turistice importante ale municipiului Brașov. Va fi gestionat de Primărie cu ajutorul Consiliului Județean prin intermediul instituțiilor pe care le are în subordine și mă refer aici la muzeele brașovene. Foarte multe materiale care sunt relevante pentru Brașov și Țara Bârsei au fost descoperite în urma descărcărilor arheologice. Acestea ar putea fi expuse în Cetățuia Brașovului dacă vor fi îndeplinite condițiile de securitate.” a declarat Adrian Veștea.