Acasă Local VIDEO Educație financiară pentru liceenii brașoveni

VIDEO Educație financiară pentru liceenii brașoveni

0

Consiliul Județean al Elevilor din Brașov, Asociația Brașovul Altfel și Profit Point își unesc eforturile pentru a extinde proiectul “Shape your future” la nivelul întregului Municipiu Brașov.

Educația financiară îi învață pe oameni cum să se raporteze la bani, respectiv cum să se folosească de ei. Trăim în capitalism, iar banii sunt o resursă importantă pentru fiecare dintre noi. Motiv pentru care este important să știm cum să îi folosim.

Proiectul “Shape your future” este o inițiativă de CSR a companiei Profit Point și constă în seminarii de educație financiară oferite gratuit liceenilor. Primul a fost desfășurat în perioada septembrie 2022-ianuarie 2023 cu elevi de la Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă din Brașov. Au participat 40 de elevi. Analizând efectul și entuziasmul elevilor, s-a decis extinderea acestui proiect, cu sprjinul Consiliului Județean al Elevilor din Brașov și Asociației Brașovul Altfel.

 

Credem în educație, iar cea financiară este la fel de importantă precum materiile de bază din școală. Avem în cadrul companiei oameni, care în cei peste 18 ani de activitate, au strâns experiența necesară pentru a oferi tinerilor ghidare și informațiile necesare pentru ca relația lor cu banii să fie una fără provocări. Din acest motiv una dintre campaniile noastre de CSR este să educăm financiar tinerii României. Am început cu Brașov în septembrie 2022, iar în prezent derulăm acest proiect și în Cluj Napoca și Timișoara. Reacția și implicarea tinerilor este mult peste așteptările noastre, așa că am decis să extindem acest proiect și să mergem cu el în mai multe licee din Brașov.

Seminariile sunt gratuite, se desfășoară cu recurență săptămânală și pe o perioadă de 3 luni. Modul de livrare al informațiilor este unui orientat către elevi, iar de multe ori colegii mei duc cursul către un dialog deschis și intercativ. Ne bucurăm să îi avem alături de noi pe tinerii de la Consiliul Județean al Elevilor din Brașov și pe cei de la Asociația Brașovul Altfel, și le mulțumesc cu această ocazie.”, a declarat Alexandru Chirilă, CEO Profit Point, în cadrul unei conferințe de presă la Brașov.

 

În acest proiect sunt implicați și cei de la Consiliul Județean al Elevilor din Brașov, care sunt de părere că datoria lor față de elevii brașoveni este să le ofere oportunități de dezvoltare adaptate prezentului.

 

În calitate de reprezentanți ai elevilor din județul Brașov, ne dorim să le oferim acestora oportunități de dezvoltare extrașcolare. Educația financiară este, din păcate, un ținut necutreierat de către elevi. Totuși, fiecare dintre noi, încă de la cea mai fragedă vârstă, lucrăm cu banii și cu cât înaintăm în viață întâlnim necesitatea unei educații în a-i administra, și chiar multiplica. Motiv pentru care, împreună cu partenerii noștri Asociația Brașovul Altfel și Profit Point, am decis să fim parte din proiectul “Shape your future”. Un proiect care are ca scop integrarea educației financiare în liceele doritoare din Brașov, 100% gratuit pentru elevi. Sperăm ca această inițiativă să fie un pas înainte către viitoare generații de adulți români, inteligenți din punct de vedere financiar și să urcăm în clasamentul european.”, a declarat Filip Năstase, președintele CJE Brașov.

 

Și cei de la Asociația Brașovul Altfel sunt parte din proiect, iar rolul lor este unul de conectare, respectiv de suport. Tocmai ce au încheiat proiectul “Profesori Altfel”, iar acum își concentrează atenția către acesta.

 

În timp ce desfășuram proiectul Profesori Altfel, am fost abordat de un prieten care mi-a spus că cei de la Profit Point au un program fain și dacă aș putea cumva să îi sprijin. M-am întâlnit cu ei și îmi place tare mult proiectul lor de educație financiară, “Shape your future”. I-am invitat alături de noi și pe tinerii de la Consiliul Județean al Elevilor din Brașov, iar, împreună, ducem acest proiect către cât mai mulți liceeni. Noi, la Brașovul Altfel, susținem și credem în educația tinerilor brașoveni, pentru că ei sunt cei care vor face cu adevărat un Brașov Altfel. Noi facem tot ce putem pentru a le oferi uneltele de care au nevoie.”, a declarat Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel.