Acasă Social Ce modificări va „suferi” orarul RATBV în zilele de 30 noiembrie și...

Ce modificări va „suferi” orarul RATBV în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie

0

RATBV S.A. își adaptează programele și unele trasee de transport pentru data de 1 Decembrie  2023 la condițiile în care pe Bulevardul Eroilor din centrul municipiului Brașov va avea loc o paradă militară. În intervalul 10.00 și aproximativ 13.00, circulaţia mijloacelor de transport în comun ce deservesc mai multe linii va fi modificată sau suspendată.

Astfel, începând cu orele 10.00 niciun mijloc de transport nu va mai intra în capătul de linie Livada Poștei, excepție făcând doar autobuzele de pe linia 20, ce vor avea acces până la 11.50.  În aceste condiții, de la orele 10.00 și până la aproximativ orele 13.00, circulația autobuzelor și troleibuzelor de pe liniile 1, 2, 2B, 4, 6, 16, 17, 31, 34, 34B, 36, 41 și 52 se va face, pe sensul de deplasare spre Livada Poștei, cu întoarcere pe strada Vlad Țepeș. RATBV S.A. va înființa o stație temporară pentru aceste linii în capătul străzii Vlad Țepeș, care să înlocuiască stația Teatrul Dramatic”, a precizat directorul general al RATBV, Marian Geman.

De asemenea, vor mai surveni și următoarele modificări:

  • între orele 10.00 și aproximativ 13.00, autobuzele de pe linia 5, pe sensul de deplasare Stadion Municipal – Roman, vor circula pe ruta Stadion Municipal – Stadion Tineretului – Bulevardul Griviței – Strada 13 Decembrie – Strada Castanilor, iar apoi pe traseul obișnuit;
  • în același interval orar autobuzele de pe liniile 24 și 28, pe sensul de deplasare spre centrul orașului, vor parcurge traseul: Bartolomeu – strada Avram Iancu – strada A. I. Cuza – Bdul. Iuliu Maniu – strada Lungă, fără a mai intra prin capătul de linie Livada Poștei;
  • între orele 10.00 și aproximativ 13.00, autobuzele de pe linia 50 vor circula exclusiv pe tronsonul cuprins între capătul de linie Pietrele lui Solomon și giratoriul de la Maternitate;
  • între orele 10.00 și aproximativ 13.00, autobuzele de pe linia 14, pe sensul de deplasare spre centrul orașului, vor circula de la intersecția străzilor Carierei și Cărămidăriei pe următorul traseu: Cărămidăriei – Șoseaua Cristianului – Strada Stadionului – Avram Iancu – A. I. Cuza – Iuliu Maniu – Lungă, fără a mai intra prin capătul de linie Livada Poștei, iar pe sensul spre Bartolomeu va circula pe traseul obișnuit de pe strada Lungă – giratoriu Bartolomeu – Carierei;
  • circulația autobuzelor de pe linia 20 din Livada Poștei va fi sistată doar între orele 11.50 și aproximativ 13.00, ultima plecare fiind la 11.50. Din Poiana Brașov nu se va realiza plecarea programată la 12.30.
  • între orele 10.00 și aproximativ 13.00, autobuzele de pe linia A1 nu vor mai intra prin Livada Poștei, urmând să circule, pe sensul de deplasare spre Gară pe un traseu deviat: Aeroport – Municipal – Griviței – Hidro A – Gară. A1 nu va deservi stațiile Biserică Bartolomeu și Livada Poștei. Pe sensul de deplasare spre Aeroport nu va fi atins terminalul Livada Poștei, călătorii putându-se îmbarca din stația Astra.

Angajații RATBV S.A. vor depune toate eforturile pentru ca, imediat după ce se va finaliza parada militară, să asigure circulaţia mijloacelor de transport în comun pe toate liniile conform orarului corespunzător unei zile de duminică. De asemenea, RATBV S.A. îşi cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi le mulţumeşte pentru înţelegerea arătată. În funcţie de eventuale măsuri operative dispuse de Poliţia Rutieră sau organizatori, mai pot apărea unele schimbări în traseele operate de societatea noastră.

În ceea ce privește orarele de circulație ce vor fi valabile în zilele imediat următoare, atât în municipiul Brașov, cât și în zona metropolitană, vă aducem la cunoștință:

  • joi, 30 noiembrie 2023: orare specifice unei zile de duminică, cu mențiunea că RATBV va suplimenta numărul de mașini de pe 14 trasee urbane ce asigură legătura cu centrul orașului, după orele 14.00;
  • vineri, 1 decembrie 2023: orare specifice unei zile de duminică;
  • sâmbătă, 2 decembrie 2023: orare specifice unei zile de sâmbătă;
  • duminică, 3 decembrie 2023: orare obișnuite unei zile de duminică.

Începând de mâine, 30 noiembrie, RATBV va operaționaliza linia 60, traseu care asigură legătura între Silver Mountain – terminalul Poiana Mică – Telecabina Poiana Brașov. Măsura este determinată de începerea sezonului de schi în Poiana Brașov. În terminalul (parcarea mare) Poiana Brașov, autobuzele liniei 60 vor opri pe sensul de urcare la peronul 2, iar la coborâre vor opri în stația aflată pe strada principală, fără a mai intra în terminal (parcarea mare).

Vineri, 1 Decembrie, autobuzele de pe linia metropolitană 710, Brașov (terminal Roman) – Săcele (Garaj), vor circula în intervalul orar 10.45 – 12.00, pe un traseu deviat în centrul orașului Săcele. Modificarea este determinată de desfășurarea în zona menționată a unui ceremonial militar prilejuit de Ziua Națională. Traseul liniei 710, Brașov – Săcele, va fi deviat, după cum urmează:

– dus: Bulevardul Brașovului – Strada Gheorghe Doja – Strada Ady Endre – Bulevardul George Moroianu;

– întors: Bulevardul George Moroianu – Strada Ady Endre – Strada Gheorghe Doja – Bulevardul Brașovului.

Aceeași deviere de traseu se va produce și în data de 5 decembrie 2023, în intervalul orar 18.15 – 20.00, atunci când va avea loc aprinderea iluminatului festiv în Săcele.