Acasă Local Cărările regale ale Transilvaniei

Cărările regale ale Transilvaniei

0

În perioada 27–29 octombrie 2023, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti realizează etapă de teren, a proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României.

Cu acest prilej, sunt programate deplasări, simultan și în paralel, în aria geografică a județelor Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Sibiu, Mureș și Maramureș, respectiv a depresiunilor intramontane și submontane, având ca obiective: peisaje naturale și culturale, arhitectura și obiceiuri tradiționale.

 maginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării albumului omagial ”Pe cărările regale ale Transivaniei” – volum omagial cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la prima vizită a Prințului Charles, actualul Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în România –  ambasador al bogățiilor naturale și culturale ale României.

Volumul omagial va fi prezentat la diverse evenimente naţionale şi internaționale.În urma acestor acţiuni, vor fi organizate la Bucureşti, cât şi în alte centre din țară, prezentări, dezbateri, expoziţii și proiecții video.

 Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică Fotogeografica, prin care se promovează valorile naturii, culturii şi tradiţiilor românești, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

În palmaresul programului sunt consemnate acţiuni ce s-au concretizat în 15 cataloage foto de mare succes: Comorile Olteniei de sub munte; Maramureș, moștenirea unui neam; Ținutul Pădurenilor, inima de fier a Daciei străbune; Civilzația Mărginimii; Transilvania inima Romăniei; Dobrogea la răscrucea timpurilor; Descoperirea Naturii în Gorjul montan; Ținutul Vulcanilor, izvor de civilizație; Pădurea Craiului, Țara dintre Crișuri; Din lumea Banatului; Haţeg, ţinutul dinozaurilor; Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, leagăn de legendă; Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei.

 

Parteneri onorifici: Repatriot, Fundația Kalnoky, Asociația Vadon, Direcția Județeană Pentru Sport Covasna, Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Foto Club Orizont, Asociația Artiştilor Fotografi Hunedoreni, UNESCO ProNatura și Asociația pentru Educație și Sănătate Atena.

 

 

Articolul precedentA Brassói Transilvania Egyetem fennállásának 75. évfordulóját ünnepli
Articolul următorNașterea primei mini-păduri urbane în Făgăraș: Un proiect de succes al Asociației Act for Tomorrow și a Primăriei
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.