Acasă Local Bursa locurilor de muncă la Brașov! Sunt puse la bătaie 2327 locuri...

Bursa locurilor de muncă la Brașov! Sunt puse la bătaie 2327 locuri de muncă

0

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov organizeaza BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ vineri, 20 mai 2022, în municipiul Braşov, la sediul Universitatii Spiru Haret din Brasov, Str. Turnului, Nr.7.
Obiectivul principal al Bursei Generale a Locurilor de Muncă îl constituie creșterea gradului de ocupare, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă.
Bursa Generală a Locurilor de Muncă reprezintă o oportunitate pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, de a-și alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale, sau să se orienteze/reorienteze profesional.
Reprezentantii Agenţiei au contactat peste 400 de agenţi economici din judeţul Braşov, 75 dintre aceştia confirmand participarea la bursa unde vor oferi peste 2327 locuri de muncă, astfel: 104 locuri de munca pentru persoane cu studii superioare si 2223 locuri pentru persoane cu studii medii si necalificate.
Meseriile în care au fost anunţate cele mai multe locuri de muncă vacante sunt, pentru studii superioare:

inginer (diverse specializari),agent cumparari, analist servicii clineti, asistent manager, consilier juridic, design enginner, economist, expert promovare, formator, laborant chimist, manager de securitate, manager zona, metrolog, sef birou import-export, sef echipa specializata, sef serviciu, specialist achizitii, specialist in relatii publice, specialist marketing, specialist resurse umane iar pentru studii medii: agent asigurare, agent vanzari, agent securitate, agent reclama publicitara, agent servicii client, artist plastic, ajutor bucatar, ajutor ospatar, ambalator manual, barman, betonist, bucatar, brutar, bufetier, camerista, casier, ceramist, comisioner, conducator auto transport marfa, confectioner structuri metalice, confectioner circuite integrate, controlor calitate, consultant asigurari, contabil, controlor calitate, controlor de gestiune, director vanzari, dulgher, electrician, electrician auto, electrician de intretinere si reparatii, electromecanic, electronist, femeie de serviciu, frezor, fierar-betonist, frigotehnist, functionar informatii clienti, gestionar, guvernanata hotel, instalator apa, canal, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, laborant chimist, lacatus mecanic, lacatus montator, lucrator comercial, lucrator gestionar, lucrator in bucatarie, macaragiu, macelar, magaziner, masinist la masini de ambalat, manipulant marfuri, mecanic auto, mercantizor, menajera, montator subansamble, muncitor necalificat, operator introducere, valiadare si prelucrare date, operator la masini-unelte semiautomate si automate, operator la roboti industriali, operator CNC, ospatar, patiser, paznic, receptioner marfa, referent administrativ – limba germana, reglor, responsabil cazare, sef sala restaurant, sofer, secretar economic – contabilitate primara, sef restaurant, sef schimb, sofer autobuz, sofer autocamion, stivuitorist, sudor, tehnician reparatii, tamplar, tinichigiu, tesator, tehnician mecanic, zidar, vopsitor industrial.
Bursa generală a locurilor de muncă se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen mediu şi lung.
Reprezentanţii Agenţiei vor furniza informații tuturor persoanelor interesate, cu privire la măsurile active stipulate în Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, și anume: formare profesională, informare şi consiliere profesională , informaţii juridice cu referire la prevederile legislative specifice.
În cadrul acestui eveniment este amenajat standul EURES unde Consilierul Eures din cadrul AJOFM Braşov va oferi informaţii persoanelor care doresc să lucreze în străinătate, precum şi informaţii despre modalitatea de a completa CV-ul online pe portalul EURES. Sunt asteptati si cetateni de nationalitate ucraineana care se pot inregistra in evidenta institutiei si pot primi informatii cu privire la locurile de munca disponibile.
Și în acest an au fost invitați elevi din clasele a XII-a, de la liceele din Municipiul Brasov, care doresc să cunoască piața forței de muncă, să afle cerințele angajatorilor pentru a fi pregătiți să ocupe un loc de muncă dupa terminarea studiilor.
O altă noutate se referă la participarea societăților care au accesat fonduri europene și care prin activitățile proiectelor pot organiza cursuri de formare profesionala si pot sprijini șomerii precum și alte categorii de persoane sa-si gaseasca un loc de munca.
Alte standuri disponibile in cadrul evenimentului sunt:
– Stand proiect ANOFM: „Facilitarea insertiei pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati”
– Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov;
– Penitenciarul Codlea;
– Inpectoratul Judetean de Jandarmi „Nicolae Titulescu” Brasov;
– Jandarmeria Mobila Brasov – Grupare de Jandarmi Mobila „Burebista”;
– Centrul Militar Brasov

Articolul precedentCP. PSD Brașov nu se opune și nu o va face niciodată atunci când vine vorba despre construcția de școli, creșe sau grădinițe!
Articolul următorTurneu internațional de tenis feminin la Brașov
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.